הפסקת ריספרדל ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/08/2020 | 13:26 | מאת: גיל

שלום :) התחלתי להוריד במינון הריספרדל לאחר תקופה בה אני מרגיש הרבה יותר טוב. התחלתי לנטול את התרופה לפני 15 שנה בערך כתמיכה ללוסטרל שקיבלתי לטיפול ב ocd כבר תקופה ארוכה שהרגשתי יותר טוב. לפני שלושה חודשים הורדתי את המינון מ2 מ״ג ל1 מ״ג היו קצת תופעות של רגזנות, מועקה בחשה וחוסר שקט. התסמינים עברו לפני חודש. לפני שלושה ימים הורדתי את המינון לגמריי מ1 מ״ג והפסקתי לנטול את התרופה. בשלושה ימים האחרונים מאז ההפסקה השינה שלי ממש נפגעה. לוקח לי בין 3-4 שעות להירדם וגם כשאני נרדם אני מתעורר על שעה והשינה שלי ממש לא עמוקה. ישנם גם תסמינים שאני מכיר אותם כמו נעילת לסתות וחוסר שקט אך אני רגיל לזה. רציתי לדעת תוך כמה זמן השינה שלי תתייצב. תודה מראש :)

שלום גיל. הפרעות שינה ואי שקט צפויות לעבור תוך כשבוע-שבועיים אך ייתכן כי הפרעות אלו קשורות להפרעה הבסיסית שלא מכוסה כעת על טיפול תרופתי ויש לחשוב על כך בהמשך. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה