פרק זמן לבחינת תרופה מחזקת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/08/2020 | 14:33 | מאת: רועי

שלום. אני סובל מחרדה חזקה מאוד אשר עמידה לטיפולים שונים ב-SSRI ו-SNRI. האחרון, ויפאקס XR במינון 300 מ"ג. לכן לפני 3 שבועות ניתן לי אריפלי 2.5 מ"ג כחיזוק. בנתיים אין השפעה משמעותית. מהו פרק הזמן הנדרש בדרך כלל כדי לבחון את מלוא השפעת התרופה המחזקת הזו במינון זה?תודה בה.

שלום רועי. 2 עד 6 שבועות הן פרק זמן מספיק לבחינת אפקט של תרופה מחזקת. אם אריפלי 2.5 מ"ג לאחר 3 שבועות אינו עוזר ממליץ לשקול העלאת מנון ל-5 מ"ג. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה