וואבן וציפרלקס באותו יום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/07/2020 | 22:54 | מאת: לינה

שלום לפניי כשנה התחיל לי טנטון דו צדדי בפתאומיות מאז אני סובלת מדיכאון וחרדות והטנטון נמשך ונמשך... ( לפניי הטנטון רציתי לציין שסבלתי מלחץ נפשי כמה שבועות לפניי, מה הביצה ומה התרנגולת איני יודעת....!) התחלתי לנטול ציפרלקס בבוקר מלפניי ארבעה ימים חצי כדור שבוע ראשון ואז הרופא אמר לעלות לשלם בהמשך בנתיים המרשם לארבעים יום,האם הציפרלקס מעורר וגורם להפרעות שינה שאמורות לחלוף אחריי תקופה של שלוש שבועות,האם אני יכולה לקחת מידי פעם וואבן בלילה? מה עושים?! מיואשת !! מחכה לתשובה בבקשה

שלום לינה. קיים קשר בין טנטון לחרדה ומתח. בדרך כלל חרדה ומתח מגבירים טנטון והטנטון עצמו מגביר סבל ותחושת דיכאון. צפרלקס בדרך כלל אינו מעורר אך ישנם אנשים בהם הוא גורם להפרעות שינה. ממליץ לקחת צפרלקס במקרה זה בשעות הבוקר. ניתן לשלב ואבן כתרופה SOS למצב קשה במיוחד ולא באופן קבוע. ממליץ לך לנזות שיטות הרפיה וזמיעת מוזיקה מדיטטיבית או רעש לבן להפגת הסבל מהטנטון. צריך לדעת שטנטו עלולה להיות בעיה כרונית עמידה וצריך להתמודד איתה. בהצלחה

13/07/2020 | 23:40 | מאת: לינה

לוקחת ציפרלקס בבוקר אבל מותר וואבן פעם בשבוע לפניי השינה?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה