מינון כפול שנלקח חד פעמי בטעות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/06/2020 | 23:00 | מאת: מתי

היי דוקטור.כבר מספר חודשים שהעלו לי את מינון הונלפאקסין XR מ-225 מ"ג ל-300 מ"ג לטיפול בחרדה מתמשכת ודיכאון.יש שיפור חלקי בעיקר בדיכאון ותופעות לוואי לא נעימות כמו התגברות אי-שקט. לפני 10 ימים בטעות לקחתי מינון כפול של התרופה- כלומר 600 מ"ג ! לאחר יומיים ועד כה אני מרגיש תחושות של אי יציבות, כמו התקפי חרדה קשים. אין חום או תסמינים כמו הקאה/שילשולים אבל יש שינוי לרעה במצב הנפשי של התקפי חרדה עזים והרגשה גופנית רעה מאוד.האם יש מקום לדעתך לבצע בירור גופני /בדיקות דם כדי לוודא שהמינון הכפול שנלקח חד פעמי לא גרם לנזק לכבד/לכליות/לב וכו'? האם לדעתך מקרה כזה חד פעמי עלול לגרום להתפרצות של הפרעת נפש כמו להפוך חרדה להתקפי חרדה פסיכוטים? כמה זמן לוקח למוח אחרי טעות כזו להתאזן מחדש על המינון הקבוע כדי שיהיה אפשר לעשות הערכה פסיכיאטרית? אודה לך מאוד על עזרתך. בכבוד רב ובברכה.מתי.

שלום מתי. וויפאקס במנון 600 מ"ג אכן הרבה מעל המותר. אם לקחת רק פעם אחת ועברו כבר מספר ימים ללא החמרה במצב הגופני שלך אז הכל בסדר. אין צורך לבצע בדיקות מיוחדות. עליך להימנע ממנון יתר. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה