חרדה-נוראדרנלין ודופאמין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/06/2020 | 19:13 | מאת: ירין

שלום ד"ר רוז'צקי. תוכל בבקשה להסביר מדוע פסיכיאטרים ורופאי משפחה נותנים תרופות ממשפחת ה-SNRI לטיפול בהפרעות חרדה כאשר משפחה זו של תרופות לאחר כחודש מעלה ריכוז לא רק של סרוטונין אלא גם של נוראדרנלין אשר בעצם הוא מעורר ועלול להגביר חרדה?! האם התרופה וולבוטרין XR אשר מעלה גם את רמת הדופאמין יעילה לטיפול בחרדות? תודה רבה לך.

שלום ירין. נוראדרנלין וסרוטונין הינם חומרים נוירוטרנסמיטוריים- מקשרים בין תאי עצב במח. הם מעורבים גם באיזון מצבי רוח ורמות חרדה. SNRI גורמים לעליית רמת נוראדרלנין במרווח בין תאי עצב ובכך מביאים לאזון מצב רוח ורמות חרדה. העוררות הקשורה לנוראדרנלין מקורה בהשפעה באזור מח אחר ולא באזור בו פועלת התרופה. וולבוטרין יעילה יותר בטיפול בדיכאון מאשר בהפרעות חרדה ומוטב לא להשתמש בה כתרופה יחידה להפרעות חרדה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה