תוסף GABA - יעילות לחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/06/2020 | 13:00 | מאת: שואל

האם למי שסובל מחרדה יש תועלת בלקיחה יום יומית של אבקה בכמוסה המכילה חומצת אמינו GABA ?

שלום רב. GABA הינו חומר המשמש לתקשורת בין תאי עצב במח ומעורב בתהליכים נפשיים וחשיבתיים רבים. עם זאת לא הוכחה יעילות צריכת תוסף מזון GABA להפרעות נפשיות. לא ברור האם החומר בכלל מסוגל לעבור מהדם לתוך המח. המחקרים שנעשו בנושא זו אינם מובהקים וקיים בהם אפקט פלצבו. מספר מחקרים הראו כי צריכת תוסף GABA יכולה לעזור בתחושת הרגעה לפני שינה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה