שאלות על טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/10/2007 | 20:45 | מאת: מיכל

שלום, אני סובלת מ ocd ומדיכאון ,כשברקע כנראה הפרעה סכיזואפקטיבית, ולוקחת רסיטל. בלי התרופה אני מגיעה למצבים פסיכוטיים ופרנואידים קשים. כעת עדיין יש לי מחשבות שווא אבל הן ניתנות יותר לשליטה. כל נסיון להוסיף תרופה אנטיפסיכוטית, גם במינון נמוך, מחריפה את הדיכאון וגורמת לחולשה קשה ולמתח פנימי רב. עם הזמן התרופות האלו גורמות לדיכאון חמור. האם תרופות אנטיפסיכוטיות מהדור החדש מבטלות חלקית את השפעת תרופות SSRI בגלל ההשפעה על סרוטונין או שמדובר על קולטנים שונים? האם מוכרת אצל סכיזואפקטיביים בעיה כזו של החמרת דיכאון כתוצאה מתוספת תרופה נוירולפטית? תודה מראש.

07/10/2007 | 21:32 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, לכל התרופות מהדור החדש יש פוטנציאל נדיר מאד ליצירת שינויים במצב הרוח. המנגנון לכך לא ברור. מדובר בתופעת לואי נדירה יחסית, כך שאינני יכול להסביר את המצב הספציפי אצלך. יש אנשים עם תגובות לא רגילות לתרופות. אולי כדאי לנסות נוגדי פסיכוזה מהדור הישן?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה