PMS

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/10/2007 | 01:40 | מאת: רווית

בחודשים האחרונים (7-8 ח') אני מרגישה שתופעות ה"לפני מחזור" מועצמות. החל מהיום ה 12-14 לפני המחזור, אני סובלת מרגישות בחזה, תאבון מוגבר,כאבי בטן, עייפות. הקשה יותר הוא הצד הרגשי, כשהתנודות במצב הרוח קיצוניות וכוללות עצבנות, עצבות, בכי ללא סיבה ולפעמים הרגשה של ריקון אנרגיות ודכאון. ביום קבלת המחזור אני חוזרת להיות עצמי כשעד לפני חודשיים בשלב זה הופיע מיגרנה (לשמחתי יצא אקמול פוקוס לשוק ומשהו אחד נפתר). פניתי פעמיים לרופא נשים. בפעם הראשונה החליפו לי גלולות וכרגע אני על יסמין. לא היתה שום התייחסות של הרופאה מעבר לכך. בפעם השנייה ביקשתי ייעוץ מרופא אחר אבל הוא ביקש ממני לחכות מספר חודשים עם הגלולות החדשות כדי לראות אם יש שינוי. פניתי למרפאת PMS בתל השומר אך קופת חולים אינה מכירה בשיבא בתור גוף ששייך לכללית ולכן לא אושר לי טופס 17. לא ידעו לכוון אותי למרפאה כזו בשירות הכללית. אז השבוע פניתי לרופא המשפחה שהפנה אותי לרופא נשים פרטי אשר ביקש שאסיים את חבילת הגלולות הנכחית, אבדוק תגובות למשך שלושה חודשים ואנסה במקביל משהו מהתחום האלטרנטיבי. ואני מרגישה שאני ממש על הקצה. מרגישה יותר מתמיד שהתפקוד נפגע וששבועיים מתוך כלל החודש אני פשוט לא אני. לא מסוגלת לחשוב על עוד שלושה חודשים עם מעברים קיצוניים כאלו ומסרבת להאמין שאין משהו שיכול להקל בינתיים. למי אפשר לפנות? איפושהו בהרגשה שלי, המושג הזה של PMS נופל קצת בין הכסאות ומרגישה שאני לא מצליחה להגיע למישהו הנכון

05/10/2007 | 18:11 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, ל-PMS מספר טיפולים אפשריים: הטיפולים שהוכחו בודאות כיעילים הם ע"י נוגדי דיכאון מקבוצת ה- SSRI, כגון פרוזק, לוסטרל וסרוקסאט. אפשרות יעילה אחרת היא ע"י תרופה גינקולוגית המכילה שילוב של דרוספרינון ו-אתיל אסטרדיול. טיפולים אחרים שיעילותם לא חד משמעית: ישנן עדויות להקלה בסימפטומים ע"י פעילות ארובית לפחות 3 פעמים בשבוע, מינימום 20 דק' בכל פעם, תזונה ללא אלכוהול, קפה והפסקת עישון. יתכן וגם מזונות עתירי סידן ומגנזיום יכולים לעזור. מחקר נוסף הראה יעילות של מתן ויטמין B6 במינון של עד 100 מקג"ר ליום. כנראה שגם טיפול פסיכולוגי מסוג קוגנטיבי-התנהגותי יכול להועיל. זהו- יש לך לא מעט כיוונים. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה