מבקשת עזרה -

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2007 | 12:35 | מאת: מירי

אני נוטלת לפונקס כשלושה חודשים , כחודש וחצי במינון של 500 מ"ג וסימבלתה 60 מ"ג ,אני לא מרגישה שום שיפור במחשבות , להיפך אני מרגישה שהמחשבות התגברו, כל היום יש לי מחשבות על דימוי גוף , שאני הולכת כפוף, זורקת רגליים, אולי יצחקו עלי אנשים במעבר החצייה . עלי לציין שנטלתי המון סוגי כדורים שלא עזרו לי . מה עלי לעשות דוקטור .

29/09/2007 | 17:18 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מירי שלום, ראשית נשמע לי שאת די מחוברת לעצמך ומבינה שחלק מהמחשבות אינן הגיוניות. זהו המקום בו פסיכותרפיה יכולה לעזור הרבה. מעבר לכך, בהחלט יתכן שיש צורך לשנות את הטיפול מסימבאלתה לתרופה אחרת כמו סרוקסאט, פרוזאק וכו' אבל במינון גבוה (לפחות 60 מ"ג). בענין הלפונקס- לפעמים לוקח לו הרבה זמן להשפיע, והמינון שאת לוקחת הוא ממוצע, כלומר ניתן עוד להעלות במינון בודאי עד 600 מ"ג, ובמקרים מסויימים ניתן להעלות עד 900 מ"ג. אני בטוח שעם עוד קצת סבלנות וטיפול מתאים (שוב, פסיכותרפיה) המצב יוכל להשתפר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה