פורום ייעוץ תרופתי

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
12187 הודעות
11211 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

24/03/2015 | 09:59 | מאת: ***

שלום התחלתי ליטול פרמטון ואני לוקחת באופן קבוע אורסוליט 300 האם יש בעיה של אי התאמה.

31/03/2015 | 09:09 | מאת: ישראל לוי

האם ניתן ליטול הפארמטון חצי שעה לפני האוכל. אז אני נוטל אומפרדקס ולאו דווקא באמצע האוכל. או לחלופין כ 10 ד' לאחר האוכל? תודה

23/03/2015 | 21:10 | מאת: יעלי

היי, לאחר שניסיתי חילבה, שאיבות ועוד, חסר לי חלב להנקת בני. אשמח לדעת האם ניתן לקחת מוטיליום ולכמה זמן לצורך הגברת חלב אם? תודה.

שלום, אי-אפשר להשתמש במוטיליום לאינדיקציה של הגברת חלב אם. אלה למטרה שלשמה נועדה התרופה (טיפול בבחילות). אפשר להתייעץ עם רופא בקשר למצבך.

23/03/2015 | 20:16 | מאת: דוראל

היי אני מטופלת אצל פסיכיאטר במשך שנה ואני לוקחת ציפרלקס 20 מג סרוקוול אקס אר 400 מג וקולנקס הכל במרשם, אבא שלי גילה ובשר עם פסיכיאטר אחר שאמר לו שהשילוב קטלני. רציתי לדעת אם יש טעם לפחד או לסמוך על הפסיכיאטר?

שלום, מומלץ להימנע משילוב בין ציפרלקס וסרוקוול מכיוון ששילוב זה עלול לגרום לתופעות לוואי לבביות (לדוגמה: הארכת מקטע QT) מומלץ להיוועץ עם פםיכיאטר להערכת הטיפול מחדש.

23/03/2015 | 12:59 | מאת: בלהה

אפשר לקחת גאהאפנטין 400 וגם דיספטיל פורטה לדלקת שתן?

שלום, לא צפויה להיות אינטראקציה בין תרופתית במתן של גאבאפנטין יחד דיספטל פורטה.

22/03/2015 | 23:08 | מאת: חנה

האם אפשר לקחת יחד ?

שלום, לא צפויה להיות אנטראקציה בין תרופתית במתן של רמיפריל יחד עם ספזמקס.

21/03/2015 | 19:21 | מאת: סילבי

אני נטלת 2 כדורי פרולול לטיפול ברעד ראשוני. הרופאה נתנה לי גם לוריואן להפחתת הרעד במקרים מיוחדים(אירועים חברתיים וכו') שכחתי לשאול אותה אם נוטלים את זה יחד עם הפרולול או במקום. האם אפשרי ליטול שני הכדורים האלה יחד בכלל? תודה

שלום, עדיף להיוועץ עם הרופאה שנתנה את הטיפול, אבל לוריואן נותנים להרגעה וטיפול בחרדה או הפרעות שינה. אין התנגשות בין תרופתית במתן שתי התרופות ביחד אבל יש להיוועץ עם הרופאה בקשר להמשך טיפול.

19/03/2015 | 23:27 | מאת: א

האם ניתן לטול את הכדור ללא הפלסטיק רק את האבקה עם מים?

שלום, אפשר לרוקן את התוכן של הקפסולה לכוס מים וליטול מיד.

18/03/2015 | 17:47 | מאת: אלון

שלום רציתי לדעת אם ניתן לשלב בין אנטיביוטיקה דיספטיל ובין טמסולוסין. תודה

שלום, לא צפויה להיות התנגשות בין דיספטיל לבין טמסולוסין.

15/03/2015 | 20:04 | מאת: בועז

אני נוטל תרופת tegretol 400 mg בבוקר ובערב 600mg כרגע אני צריך לקחת זטו 250 שני כדורים בוקר שני כדורים ערב ועוד שניים בבוקר למחחרת האים יש היתנגשות בין התרופות. תודה רבה מראש בועז

שלום, לא צפויה להיות התנגשות בין תרופתית במתן של זטו יחד עם Tegretol

13/03/2015 | 10:47 | מאת: אילנה

שלום רב, האם תרופת טלפסט 180 מ"ג עשויה לפגוע בזיכרון? תודה, אילנה

שלום, אין דיווחים בספרות ששימוש בטלפסט עלול לפגוע בזיכרון במיוחד שהשימוש בתרופה אינו לשימוש כרוני.

16/03/2015 | 12:04 | מאת: אילנה

שלום רב, תודה על התשובה. אני לוקחת את הטלפסט על בסיס יומיומי כמעט שנה. זו הגדרה של שימוש כרוני? ואם כן - האם יש פגיעה בזיכרון במצב זה? תודה מראש, אילנה

13/03/2015 | 10:42 | מאת: אילנה

שלום רב, האם יש בעיה בצריכה של טלפסט בנוסף לרמוטיב (St.John's Wort). התרופות לא נלקחות יחד. תודה, אילנה

שלום, קיים דיווח בספרות המקצועית שהשילוב של St.John's wort עם טלפסט עלול להוריד את הריכוז של טלפסט במחזור הדם, מכיוון ש- St.John's wort עלול להפחית את הספיגה ומגביר את הפינוי של התרופה ממחזור הדם כתוצאה מהשפעה על משאבת הקליטה של התרופה למחזור הדם (P-gp).

16/03/2015 | 12:01 | מאת: אילנה

שלום רב, תודה רבה על התשובה המפורטת. במקרה שאני לא מרגישה בדל באפקטיסיות של הטלפסט האם אנ יכולה להמשיך ולהשתמש בשתי התרופות? לא נגרם לי נזק? אילנה

12/03/2015 | 00:45 | מאת: דפנה

האם מותר לקחת פרמין כשלוקחים פריזמה (פרוזק)?

דפנה שלום, השימוש בפרמין(חומר פעיל: מטוקלופראמיד) במקביל לפרוזק (חומר פעיל: פלוקסטין) עלול לגרום לעלייה בריכוז של פרמין בדם ובגלל זה לעלייה בתופעות הלוואי של פראמין. לפי העלון לרופא של פרמין השילוב אינו אסור אך יש לעקוב אחר תופעות לוואי של פרמין. מומץ להתייעץ עם רופא המשפחה או הרופא שרשם לך את התרופות בשאלה האם כדאי לקחת את הסיכון בתופעות הלוואי של פרמין. בברכה, אליאס

10/03/2015 | 01:48 | מאת: אבי

שלום רב, אני נוטל כעת רואקוטן במינון של 10 מ"ג ליום בעקבות אקנה,בנוסף ע"פ המלצת רופא מומחה יש צורך בנטילת כדורי סיאליס במינון של 5 מ"ג ליום לטיפול בבעיה רפואית שונה, אני מעוניין לדעת האם יש סכנה והאם ניתן ליטול את התרופות הללו במקביל? תודה,אבי

שלום, לא צפויה להיות אינטראקציה בין רואוקטן וסיאליס. ולכן אפשר לקחת במקביל.

09/03/2015 | 12:31 | מאת: אוסנת

שלום רב, בני בן שנתיים שוקל 13 ק"ג. היה עם חום קרוב ל40 מעלות 3 ימים. משתעל, שיעול ליחתי. לפי בדיקת רופא הריאות נקיות- ללא ציפצופים או חירחורים. האוזניים ללא דלקת, גרון לא אדום. הרופא המליץ על ספירת דם+ צילום ריאות כדי לשלול דלקת סמויה. בצילום יצא דלקת, ובספירה WBC יצא 15.10. הרופא המליץ על מוקסיפן 9.5 CC לפעמים ביום ל10 ימים. שאלתי היא: האם מוקסיפן יעזור למקרה זה? (לא צריך אזניל???) והאם המינון נכון? הרופא אמר שבגלל הספירה עדיף מוקסיפן ולא אזניל. תודה

שלום, בקשר לדלקת ריאות בילדים יש מקום לחשוד בדלקת שנגרמת ע"י וירוסים (שלא מצריכה טיפול אנטיביוטי) או ע"י חיידקים אשר מתריכה טיפול אנטיביוטי. טיפול הבחירה בילדים מתחת לגיל 5 שנים לטיפול בדלקת ריאות כאשר חושבים על זיהום חיידקי הינו מוקסיפן שהמינון יכול להגיע עד 90-100 מ"ג/לק"ג ליום שמחולק לשתים או שלוש מנות. לפי המשקל של הילד (בהנחה שהרופא רוצה לתת 90 מ"ג לק"ג ליום) אז יקבל 585 מ"ג פעמיים ביום, ז.א 11.7 מ"ל פעמיים ביום. ולכן המינון שילדך מקבל נמצא בטווח ולא מדובר במינון גבוה. לגבי הטיפול באזניל זה טיפול שמשתמשים בו בילדים מעל לגיל 5 שנים בד"כ לכיסוי חיידקים אטיפים או במקרה ומתפתחת רגישות לפניצילים.

07/03/2015 | 22:49 | מאת: שלמה

שלום. יש לי דיסקוס שכבר חודש לא השתמשתי בו ונשארו בו עוד 12 שאיפות. הפג תוקף שלו 11/2015. האם אני יכול להמשיך להשתמש בו או שאני צריך כבר לזרוק אותו. תודה

שלום, אפשר להשתמש בדיסקוס עד תאריך התפוגה 11.2015, ואין להשתמש אחרי תאריך התפוגה המופיע על גבי האריזה. תאריך התפוגה מתייחס ליום האחרון באותו חודש. חשוב לציין שהשימוש בדיסקוס צריך להיות קבוע (לפי הנחיות הרופא) ולכן יש חשיבות להיענות לטיפול ולא לשימוש לפי צורך.

07/03/2015 | 22:38 | מאת: רוני

שלום, ביתי אובחנה כסובלת מהריפלוקס בפגיה. מאז אני נותנת לה זנטק ואוכל אינפמיל- היא בת עשרה חודשים. עדיין פולטת. האם מסוכן לנטול זאת לאורך זמן? הורדתי את מתן התרופה לפעם ביום.

שלום, זנטק הינה תרופה שיש איתה נסיון רב בילדים, ושהשימוש בה בטוח. אבל מסקירה של מאגרי מידע שונים, יש דיווחי מקרה שאי אפשר לקבל מהם קשר סיבתי שמציינים ששימוש קבוע בזנטק בילדים עלול להגביר את הסיכון לדלקת ריאות אצל הילד או לזיהום קיבתי. בנוסף שיש עבודות אחרות שמציינות ששימוש ממושך עלול להגרום לחוסר בויטמין B12, ולכן יש לבדוק רמות ולשקול תוספת. בנוסף יש עבודה שנעשת על פגים שהראתה ששימוש ממושך בזנטק עלול לגרום ל- NEC כלומר דלקת מעי נמקית. אבל כמו שציינתי מקודם שאי אפשר להסיק קשר סיבתי מהעבודות הנ"ל ויש לשקול כל מקרה לגופו, ויש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי תדירות ומשך הטיפול.

05/03/2015 | 10:14 | מאת: נועה

שלום בני בן ה9 וחצי קיבל מהרופאה בודיקורט לאינהלציה (עד כאן בסדר)המינון שקיבל הוא אמפולה שלימה 2 מ"ל זה נראה לי הרבה מידי , (עד היום ז"א בפעם האחרונה לפני חצי שנה בערך המינון היה 1 מ"ל) שאלתי את הרופאה והוא אמרה שזה בדר אך עדיין אני לא משוכנעת מה אני אמורה לעשות? נא תשובה תודה נועה

שלום, המינון שהילד מקבל תואם את המינון שמופיע בעלון לרופא, כלומר טווח המינונים יכול להגיע עד 1 מ"ג ליום (בהנחה שמדובר באמפולה שמכילה 1מ"ג/2 מ"ל , אז מדובר באמפולה אחת).

03/03/2015 | 19:36 | מאת: אלינור

שלום רב, תינוק בן 6 שבועות שוקל בסביבות 5 קילו. מהו המינון המקובל לזנטק?

שלום, מינון המתאים הינו 2 מ"ג/לק"ג/למנה, שלוש פעמים ביום. ולכן המינון שמתאים בהתחשב במשקל ילדך הינו 10 מ"ג שלוש פעמים ביום.

03/03/2015 | 17:51 | מאת: שלומי

אני סובל מכאבים בגב התחתון עם הקרנה לרגל. אורטופד נתן לי ארקוקסיה והוסיף לי טרמדקס. איזה משככי כאבים נוספים ניתן לשלב עם התרופות הללו? תודה

שלום, לפני הוספת טיפול בכאב יש להיוועץ עם הרופא לגבי הערכת הכאב ,והוספת טיפול נוסף. יש לציין שאתה מטופל בשתי תרופות שאמורות לטפל במצב ללא הוספת טיפול, אבל חשוב להיוועץ עם הרופא בהנחה שאתה בריא וללא מחלות ברקע שימנעו ממך לקבל טיפולים כאלה. בנוסף אפשר להיוועץ עם הרופא להלחיף לך את הטרמדקס לפרפולציה שמשפיעה ומשתחררת לאורך היום.

02/03/2015 | 11:29 | מאת: אושר

ד"ר שלום, התחלתי בנטילת אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג, עקב דלקת כרונית בחניכיים, אני נמצא כבר 5 ימים בטיפול ונשארו לי עוד יומיים לסיום הטיפול הכאב חלף לגמרי ונראה שגם הדלקת. השאלה שלי היא האם אוכל לוותר על שאר ימי הטיפול? ואם לא מתי אוכל לשתות אלכוהול בסוף הטיפול? אני די רוצה לשתות עקב חג הפורים הקרב תודה רבה :)

שלום, חשוב להשלים את הטיפול האנטיביטי עד היום האחרון אפילו אם היה שיפור אחרי מספר ימים מחשש להתפתחות עמידות בהמשך.

02/03/2015 | 00:28 | מאת: צ

האם הבטן צריכה להיות ריקה רק מאוכל או גם מנוזלים כגון מים או נס קפה? תודה.

שלום, הכוונה לבטן ריקה הינה מאוכל, אבל יש תרופות שגם צריך להימנע ממוצרי חלב ונס קפה כמו לדוגמה חלק מהאנטיביוטיקות (ציפרו, דוקסילין..) ולכן חשוב להיוועץ עם הרוקח המנפק כי זה תלוי בתרופה.

27/02/2015 | 10:34 | מאת: דנה

משהו משונה: ב 27 בינואר עשו לי אנדוסקופיה ומצאו דלקת בקיבה, רשמו לי לנסופרזול לחודשיים, לקחת פעמיים ביום. מכרו לי בבית המרקחת שני בקבוקונים, על כל אחד רשום "30 כמוסות". עבר חודש בלבד, הבקבוק הראשון התרוקן מזמן ובשני נותרו לי רק שתי כמוסות. לא לקחתי יותר משתיים ביום, להפך - אני יודעת בוודאות שפעמים אחדות שכחתי לקחת את הכמוסה של הערב. יכול להיות שרשום על הבקבוקון "30 כמוסות" אבל יש בו בעצם רק 15?!

שלום, בד"כ מספר הכדורים תואם מה שרשום על הקופסה.

25/02/2015 | 21:25 | מאת: שרה

היי בעוד חודש אני נוסעת לארצות הברית בטיסה ארוכה המליצו לי על כדורי שינה בונדורמין ואני מתכוונת ללכת לרופא משפחה לקחת מרשם. הבעייה שלי היא אני אני בדרך כלל קשה לי לישון בחוץ לבית או בחול שמעתי על כדורי שינה אינם ממכרות בשם unisom שאלתי האם אפשר לקחת אותו ל 3 שבועות ובחזרה לקחת בונדורמין? או יש תגובה בין התרופות?

שלום, אם מדובר בשימוש קצר אפשר להשתמש ב- unisom ולא בשימוש בבונדורמין כי מדובר בתרופה שעלולה לגרום לתסמונת גמילה בעת ההפסקתה, בעוד שהטיפול בבונדורמין אינו משפר את איכות השינה.

25/02/2015 | 09:51 | מאת: Shay

שלום, בני בן 3.5 חודשים, אובחן כסובל מריפלוקס. לאחר ניסיונות שמרניים יותר הוחלט להתחיל בזנטק על מנת להקל על הסבל שלו (צורח וצורח עד שיוצא הגרפס ומסרב לאכול). שאלותי: משקלו 6.5 קילו, נרשם לו מינון של 1.7 מל. פעמיים ביום. האם מדובר במינון סטנדרטי? לאור טעמה של התרופה הוא יורק חלק ממנה החוצה.. האם צריך להתאים את המינון? באלו שעות מומלץ לתת את התרופה? חלף כבר שבוע ויש שיפור, אם כי עדיין סובל מאד, בעיקר בערבים. האם לצפות להטבה נוספת או ששבוע הוא זמן מספק להסתגלות? תודה רבה

שלום, יש לציין שהטיפול בזנטק אינו מותווה בארץ לטיפול בילדים מתחת לגיל 3 שנים, בעוד שקיימים טיפולים נוספים לטיפול בריפלוקס בילדים שהמתן שלהן הינו פעם ביום, ומתווה לילדים מתחת לגיל 3 שנים ועם טעם שאפשר לילד ליטול. אבל בקשר למינון (בחו"ל) המינון המתאים להתוויה (ריפלוקס) לפי BNF children: 1-6 חודשים : 1 מ"ג/לק"ג שלוש פעמים ביום, מינון מקסימאלי : 3 מ"ג/לק"ג שלוש פעמים ביום. ולכן המינון לפי המשקל : 6.5 מ"ג (0.4 מ"ל) שלוש פעמים ביום. ולפי המינון המקסימאלי : 19.5 מ"ג (1.3 מ"ל) שלוש פעמים ביום. החישוב במ"ל נעשה לפי היחס שכל 10 מ"ל = 150 מ"ג זנטק. יתכן שיש שונות קטנה בין מקורות המידע השונים (לדוגמה ב- Lexi comp אפשר לתת פעמיים ביום במינון בין 4-8 מ"ג/ק"ג/ ליום מחולק לפעמיים ביום.

23/02/2015 | 08:47 | מאת: t

בוקר טוב בגלל כיב מדמם בין הוושט לקיבה נתנו לי למשך 3 חודשים לקחת נקסיום 40 מ"ג בבוקר ו40 מ"ג בערב ראשית האם המינון לא גבוה מידי? 2. האם צריכים לקחת את הכדורים על קיבה ריקה? 3. בבוקר אני לוקחת גם אוקסר פלוס מה לקחת קודם נקסיום או אוקסר פלוס וכמה זמן אני צריכה לחכות בין כדור לכדור כדי שהאוקסר ייספג? 4. בערב אני לוקחת טמוקסיפן מה לקחת קודם נקסיום או טמוקסיפן וכמה זמן אני צריכה לחכות בין כדור לכדור כדי שהטמוקסיפן ייספג? תודה על מענה מהיר

שלום, המינון של נקסיום במקרה ויש דימום פעיל מגיע ל- 40 מ"ג פעמיים ביום. בקשר לנקסיום ניתן ליטול על קיבה ריקה או עם אוכל. ואין צורך להפריד משאר התרופות שאת נוטלת.

19/02/2015 | 22:55 | מאת: נאור

שלום אני שותה אוגמנטין הפעם האחרונה ששתי אצ הכדורים הייתה אתמול בשעה 12 בלילה האם מותר לי לשתות אלכוהל היום ??

שלום, אין בעיה בשילוב של אוגמנטין עם אלכוהול (לפי העלון לצרכן וגם לרופא).

18/02/2015 | 10:52 | מאת: ד

שלום, הבוקר הייתי אצל נוירלוגית אשר רשתה לי ריזלט לטיפול במיגרנה. היא יודעת שאני מטופלת בציפרמיל. בבית המרקחת כשקניתי את ריזלט, הרוקחת אמרה לי שהשילוב בין שני הכדורים יכול לגרום לתסמונת מסכנת חיים. מה לעשות? הרי הנוירולוגית יודעת על הרקע הרפואי שלי וגם שאלה במיוחד על הציפרמיל ועדיין רשמה לי ריזלט. האם לקחת את הכדור או לוותר עליו ולהקשיב לרוקחת? אשמח לתשובה מהירה.

שלום, השילוב של ריזלט יחד עם ציפרמיל עלול להגביר את הסיכון לסיריטונין סינדרום, אשר כולל סימפטומים שונים כולל : עליה בחום הגוף, בחילות והקאות, עליה בקצב הלב, הלוצינציות וחוסר קורדינציה ועוד. לכן זה נכון מה שאמרה לך הרוקחת, אבל השילוב של שתי התרופות בחלק מהחולים הינו אפשרי ויש צורך לעקוב אחרי הסימפטומים לעיל ולדווח לרופא המטפל על כל שינוי. ולכן הנוירולוגית גם לא טעתה שרשמה לך את הטיפול. ולכן בכל מקרה את/ה צריכה להיות מודעת לסיכון הנלווה לטיפול ולפנות לרופא המטפל בעת הצורך.

04/03/2015 | 18:52 | מאת: יעקב זיתון

מחמוד למה אתם לא עונים לאנשים זה לא יפה להיתעלם מאנשים שצריכים מיכם עזרה ..

האם יש את האנטיביוטיקה של אוגמנטין\מוקסיפן בנרות - פתילות ? עבור ילדה בת שנה שלא מוכנה לקחת את התרחיף . (אם יש למבוגר, אולי אפשר לחלק). דחוףף !! בתודה מראש , ובברכה,

שלום, לא קיימת פורמולציה שמכילה אוגמנטין או מוקסיפן בנרות או בפתילות. יש צורות מתן דרך הפה או במתן לתוך הוריד.

האם יש את האנטיביוטיקה של אוגמנטין\מוקסיפן בנרות - פתילות ? עבור ילדה בת שנה שלא מוכנה לקחת תרחיף . (אם יש למבוגר, אולי אפשר לחלק). דחוףף !! בתודה מראש , ובברכה,

שלום, לא קיימת פורמולציה שמכילה אוגמנטין או מוקסיפן בנרות או בפתילות. יש צורות מתן דרך הפה או במתן לתוך הוריד.

14/02/2015 | 09:21 | מאת: י

היי רציתי לדעת האם ניתן לחצות כדור טרנדייט 100(לבטלול) של חברת ASPEN? אין פס חצייה על הכדור ורשום בהוראות לא לחצות

שלום, אכן כתוב בעלון לצרכן שאין לחצות את הכדור, אבל השאלה מה הצורך בחצייה של הכדור, האם יש קושי בבליעה ויש צורך בחציה או שיש צורך במתן מינון של 50 מ"ג ? יש לציין שהכדור הזה בדומה לשאר הכדורים אינו בצורה של שחרור מושהה או מכיל ציפוי שאוסר חציה של הכדור, בעוד שאין מינון של 50 מ"ג ככדור שקיים בשוק.

19/02/2015 | 16:40 | מאת: י

אני צריך להתחיל ב50 מ"ג וכמו שציינת לא ניתן להשיג מינון נמוך יותר. (רק 100 מ"ג של ASPEN זה המינון הכי נמוך שניתן להשיג או שאני טועה?) אז האם ניתן לחצות אותו או שזה יהרוס את האפקט של הכדור?

11/02/2015 | 22:09 | מאת: חיים

שלום לצוות אישתי סובלת מכאבים בגב התחתון באזור עצם הזנב. הרופאה נתנה לה אטופן אך הכאבים עצמם נמשכים. האם מותר לשלב טיפות אופטלגין וכמה על מנת לשכח את הכאבים ? תודה חיים

שלום, אין בעיה בשילוב אטופן עם טיפות אופטלגין לפי הצורך בזמן התפרצות כאב חד.

11/02/2015 | 19:03 | מאת: ללי

שלום רב, רציתי לדעת איזו תרופה להורדת לחץ דם ניתן לקחת בזמן הריון / נסיונות כניסה להריון. עם מינימום תופעות לוואי. ואיזה תופעות לוואי עלולות להיות ? תודה

שלום, עדיף להיוועץ עם הרופא המטפל אם את סובלת מיתר לחץ דם על מנת להתחיל טיפול לפני הכניסה להריון. יש לציין שיש מבחר רחב של תרופות לטיפול ביתר לחץ בהריון כולל תרופות ממשפחות שונות, כאשר יש עדיפות לטיפול ב- Methyldopa שהראתה בטיחות ויעילות לנשים בהריון, לעומת כך יש טיפולים אחרים לטיפול ביתר לחץ דם שעדיף להימנע מהם לדוגמה, תרופות ממשפחת ה- ACE-I שכוללת Enaladex, Tritace ועוד, בנוסף לתרופות ממשפחת ה- ARB's כולל Diovan, Ocssar ועוד, כי התרופות משתי המשפחות האלו (ACE-I , ARB's) עלולות לגרום ללידה מוקדמת, משקל לידה נמוך, בנוסף לפגיעה כלייתית אצל העובר. ולכן אם את סובלת מיתר לחץ דם או שיש ערכי לחץ דם מוגברים לקראת ההריון אז יש חשיבות להתחילת טיפול, ויש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המינון המתאים עבורך בהתאם למדדי ערכי לחץ הדם ובהתאם למצב הקליני שלך.

09/02/2015 | 13:56 | מאת: נוי

הרופא נתן לי פלאגיל 250 , 2 פעמים ביום רציתי לדעת כמה שעות הפרש לפחות צריך בין כדור לכדור? ( חוץ מהאפשרות בוקר וערב).

שלום, קודם כל חשוב לדעת לאיזה התוויה אתה מקבל את המינון הזה ? אבל מבחינת משך ההשפעה של הטיפול הינו 6-12 שעות. חשוב לא לקחת את המנה היומית כמנה אחת אלא לחלק את הטיפול לפעמיים עד שלוש פעמים ביום, על מנת לקבל את האפקט המיטבי ביותר.

05/02/2015 | 17:10 | מאת: חגית סגל

שלום אני בת 53 והתחלתי לקחת ויטה קל+D התחלתי להרגיש נפיחות ואי נוחות בבטן השאלה אם התופעות עלולות להיות כתוצאה מנטילת הכדור בנוסף, ברצוני לציין שאני רגישה ללקטוז וממעטת לאכול דברי חלב או בתוספת אנזים.

שלום, חשוב לציין שהוראות הנטילה של ויטה קל+ D שיש לקחת עם אוכל, או מייד אחריו. התוסף עלול לגרום לשיהוקים ותחושת נפיחות בטנית בנוסף כאבי בטן ושלשולים. התוסף אינו מכיל לקטוז.

04/02/2015 | 15:07 | מאת: אור

מבקש גם להוסיף לשאלה הקודמת את התרופה מירטאזאפין 30 מג בתודה אור

בקשר להוספת מירו לטיפול הקודם : השילוב של ואבין יחד עם מירו עלול להחמיר את הדיכוי של מערכת העצבים המרכזית. בנוסף השילוב של מירו עם טרמדקס עלול לגרום לסיריטונין סינדרום שכולל : בלבול, אי שקט, חרדה, עלייה בלחץ דם, שלשול, והתכווצות שרירים ועוד. חשוב להיוועץ עם הרופא לגבי הטיפול, ויש לדווח לרופא המטפל על כל שינוי או תופעת לוואי בלתי רצויה. ובמקרה וממשיכים עם הטיפול הנוכחי אז יש לעקוב אחרי התופעות שצויינו מקודם ולדווח לרופא המטפל.

04/02/2015 | 14:55 | מאת: אור

האם יש בעיה או קושי לנטילת טיפות טרמדקס 30 טיפות ביום וטבליות ואבן 10 מג פעם אחת ביום בתודה אור

שלום, השילוב של שתי התרופות ביחד עלול להגביר את דיכוי מערכת העצבים המרכזית. ולכן יש לעקוב אחרי סימנים של דיכוי מערכת העצבים כמו ישנוניות, אטקסיה, חולשה ועוד. יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי נחיצות השילוב, ולשקול שינוי תרופתי במקרה ומדובר במשך טיפול ממושך.

01/02/2015 | 15:05 | מאת: 0544474828 רק ל sms

שלום רב, אני בת 72 ואני מאד מבולבלת בקשר עם התרופות שלי אני לוקחת איקפרס שנים מתי צריך לקחת אותו בבקר בערב אחרי האוכל על קיבה ריקה? כנל לגבי יתר התרופות, אני לוקחת נורמלול, אלוריל, אומפרדקס,טרדזוביל,אמביאן,ציפרלקס. הרופא לא בודק אם צריך להפסיק איזשהיא תרופה או להחליף אותה , למשל קראתי במקרה על האומפרדקס שהיא בשבילי תרופה קלה שהיא לא לטיפול ארוך ואני לוקחת אותה תקופה ארוכה. אני נושמת דרך קנולה בגלל תרופה מנוגדי אייס שגרמה לי לבצקת בלשון ומסתבר שגם אומפרדקס יכולה להגיב ככה. אנא אני מבקשת את עזרתכם בהבנה בתודה ובכבוד רב, אסתר

08/02/2015 | 20:29 | מאת: אסתר

שלום, למה דילגתם עלי?

27/01/2015 | 11:23 | מאת: איילת

שלום, אני עם אבחנה של דלקת ריאות. התחלתי לפני 48 שעות טיפול בזינט 500 מ"ג ורוקסו 150 מ"ג ל10 ימים. עד כה לקחתי את 2 האנטיביוטיקות ביחד אחרי האוכל. עכשיו גיליתי שאת הרוקסו היתי צריכה לקחת לפני האוכל. יש שיפור במצבי. האם הרוקסו נספג כשלוקחים אותו על קיבה מלאה והאם עלי להמשיך את הטיפול ברוקסו ל12 יום כיון שביומיים הראשונים לא השפיע? תודה רבה

שלום, הוראות הנטילה של רוקסו הינה לפני אוכל, אבל בחלק מהחולים כאשר יש גירוי קיבתי או תופעות לוואי במערכת העיכול (כמו כאבי בטן שהינה תופעת לוואי שכיחה תחת טיפול ברוקסו) אנחנו ממליצים להם לקחת את התרופה עם או אחרי ארוחה. כי בסופו של דבר יהיה אותו ריכוז מקסימלי בגוף למרות שאוכל עלול להאריך את הזמן עד שמגיעים לריכוז הזה.ולכן אני לא חושב שצריך להאריך את משך הטיפול באנטיביוטיקה מחשש להתפתחות עמידות במיוחד כאשר אין צורך בכך. אם אין שיפור תחת הטיפול התרופתי בשתי התרופות יש להיוועץ עם הרופא המטפל על מנת להעריך את הטיפול התרופתי מחדש.

26/01/2015 | 12:06 | מאת: לירי דגן

תרופות שאני נוטלת בוקר טרגין10 מ"ג אסטו 10 מ:ג טופמקס 75 מ"ג לבולק כ 2 כפות ליום בלילה פרותאיזיזין 25 מ"ג אסיוול 5 מ" ג למיקטל 200 מ"ג וכן טרזודיל 150מג עקב מצב סטרס תמידי ניסיון מעבר לניולפטיל כרגע תוספת 10 מג במטרה לעבור ל20 ולהחליף את הטרזודיל יש לציין לציין שאני נוטלת את התרופה 4 ימים אני מרגישה נמרצת לא סובלת מקור שזו הבעייה שממנה אני סובלת מאוד ומגבירה את הכאבים בנוסף אני מאוד רגישה לשמש וחשיפה מסוכנת ממה עלי להזהר ? בתודה מראש ל

שלום, הטיפול שאת נוטלת לא גורם לרגישות לשמש או אינו מחמיר רגישות לשמש. אבל חשוב לציין שטופמקס מצריך שתייה מרובה כי עלול לגרום לאבנים בכליות, בעוד שלמיקטל עלול לגרום לפריחה או תגובה עורית ולכן חשוב לדיווח לרופא המטפל בעת הצורך.

26/01/2015 | 08:40 | מאת: יפית

שלום רב בת 70. נוטלת tribemin. Avazinc. Ferrrifol. אחד ביום מכל סוג. השאלה מתי לקחת כל כדור לפני או אחרי אוכל. ? וגם כמה זמן אפשר לקחת כל כדור כזה מתי לעשות הפסקה ולכמה זמן? מודה מראש לכל התשובות

שלום, Ferrifol- יש לקחת במהלך או אחרי ארוחה. Avaznic- אבץ נספג בצורה המיטבית על קיבה ריקה (שעה לפני או שעתיים אחרי ארוחה). ניתן ליטול עם אוכל, אם חשים אי נוחות בקיבה. יש לחכות פרק זמן של שעתיים לפחות בין נטילת תרופה זו לבין נטילת ברזל, חלב ומוצריו, סובין, סידן, זרחן, נחושת. אין ליטול אבץ מייד לאחר מזונות שמכילים דגנים, ביצים או מוצרי חלב מכיוון שמוצרים אלה מפחיתים ספיגה של אבץ ממערכת העיכול- (יש לחכות לפחות שעתיים). Tribemin- יש לבלוע בשלומתה בזמן אוכל. יש להימנע מאכוהול בזמן מתו כי מונע ספיגת ויטמין B12. בקשר לזמן המתן, זה תלוי ברמות והתוויות בשבילן את לוקחת את התוספים, ולכן עדיף להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי משך המתן.

25/01/2015 | 20:28 | מאת: Eli

התחלתי הערב ליטול קספו 4 מג לכאבי פרקים, אני נוטל מזה שנה ליפיטור 10 מג האם זה אפשרי ליטול 2 תרופות אלה באותה עת? אודה לכם על תשובה מהירה .... ערב טוב אלי

שלום אלי, אין מניעה בנטילת שתי התרופות.

שלום רב אבי בן 70 חולה במחלות רבות לצערי מטופל אצל כמה רופאים במקביל ,ומקבל המון תרופות אשמח לדעת אם יש דבר כזה יועץ תרופות רופא מומחה שיכול לעשות לנו סדר בכל הכדורים שהוא מקבל רופא המשפחה לא מישהו שהיינו סומכים עליו אשמח להמלצות

שלום, אנחנו נשמח לעזור, צוות הפורום הזה הינו צוות מומחה בייעוץ תרופתי. אפשר ליצור קשר איתנו בטלפון אם זה דחוף ולא ניתן לרשום את כל הטיפולים דרך הפורום. מס' טלפון : 04-6304352 מס' פקס : 04-6304637 כל טוב,

25/01/2015 | 09:00 | מאת: שושנה

אני צמחונית. רמת הכולסטרול הרע בדמי הינו 140. האם מומלץ ליטול סטטינים? הטריגליצרידים והסוכר תקינים.

שלום, ההמלצה על מתן סטטינים תלויה בגורמים נוספים כמו תחלואה נלוות (מחלות רקע- סוכרת, יתר לחץ דם וכו'..)בנוסף לסיכון לתחלואה קרדיווסקולרית. ולכן יש להיוועץ עם הרופא המטפל האם מצבך מצריך התחלת טיפול בסטטינים או לא, כי זה לא קשור רק אם את צמחונית או לא. לפי קווי המנחה האירופיים החדשים ממליצים להתחיל בשינוי אורח חיים כמו דיטאה ופעילות גופנית ובאנשים עם גורמי סיכון יש להוריד את ה- LDL כמה שניתן בהתחשב במצבו של החולה. לדוגמה אם מדובר בחולה עם סיכון למחלה קרדיווסקולרית, והוא מתחת לגיל 75 אז יש להשתמש בסטטין פונטי חזק, ואם מעל גיל 75 אז יש להשתמש בסטטין בעוצמה בינונית. חשוב להיוועץ עם הרופא המטפל לצורך הערכת המצב, ולשקול התחלת טיפול בסטטין אם יש צורך בכך.

25/01/2015 | 01:48 | מאת: טלי

קלונקס במינון 0.5 , לוקחת חצי כדור מזה , 4 ימים אחרי לידה , האם ניתן להניק

שלום, לפי הוראות היצרן ולפי חלק ממאגרי המידע -Lexi comp, מציינים שעדיף להימנע מנטילת קלונקס בתקופת ההנקה, מכיוון שהתרופה עוברת לחלב האם ועלולה לגרום לתחושה סדיטיבית אצל התינוק, ויש דיווח על ירידה במשקל.., לעומת כך בחלק ממאגרי המידע כמו - Micromedex מציינים שעד עכשיו אין הוכחות חד משמעויות שתהיה פגיעה בתינוק, ולכן יש להעריך את חשיבות הטיפול, וממליצים להשתמש ב- Diazepam (ASSIVAL במינונים נמוכים כי נחשב לטיפול בטוח יותר מקלוניקס. חשוב להיוועץ עם הרופא על מנת להעריך את חשיבות הטיפול בתרופה בתקופת ההנקה, ולשקול שימוש בתרופה רק כאשר השימוש בתרופה עולה על הסיכון שעלול להיות.

25/01/2015 | 01:47 | מאת: וטלי

קלונקס במינון 0.5 , לוקחת חצי כדור מזה , 4 ימים אחרי לידה , האם ניתן להניק ?

שלום, לפי הוראות היצרן ולפי חלק ממאגרי המידע -Lexi comp, מציינים שעדיף להימנע מנטילת קלונקס בתקופת ההנקה, מכיוון שהתרופה עוברת לחלב האם ועלולה לגרום לתחושה סדיטיבית אצל התינוק, ויש דיווח על ירידה במשקל.., לעומת כך בחלק ממאגרי המידע כמו - Micromedex מציינים שעד עכשיו אין הוכחות חד משמעויות שתהיה פגיעה בתינוק, ולכן יש להעריך את חשיבות הטיפול, וממליצים להשתמש ב- Diazepam (ASSIVAL במינונים נמוכים כי נחשב לטיפול בטוח יותר מקלוניקס. חשוב להיוועץ עם הרופא על מנת להעריך את חשיבות הטיפול בתרופה בתקופת ההנקה, ולשקול שימוש בתרופה רק כאשר השימוש בתרופה עולה על הסיכון שעלול להיות.

22/01/2015 | 13:53 | מאת: דינה

שלום בעלי מקבל פוסיד ואלדקטון כחודש וחצי היתה הטבה עכשיו שוב חזרו הבצקות ברגלים והרופא אמר שיש נוזלים בריאה ימנית הימליץ על כדור זרוקסילין בבית מרקחת נאמר לי שהיפסיקו ליצר אותו זה נכון ? תודה דינה

שלום, אכן טיפול בזרוקסילין הינו טיפול שמשפר את המצב ומפחית את הבצקות. אצלנו בבית חולים אנחנו משתמשים בזרוקסילין ולא ידוע לנו על מחסור. בנוסף אם חסר להם אפשר להשיג אותו מבתי מרקחת בעזרת אישור מיוחד שנקרא 29 ג'.

21/01/2015 | 21:24 | מאת: עומרי

שלום, בשל כאבים שנמשכים חצי שנה בעקבות פעילות גופנית מוגזמת- כאבים בעמוד השדרה, בברכיים, בעצמות הבריח, בכתפיים, ובמפרק הירך הימני- קיבלתי משני רופאים שתי תרופות שונות: ארקוקסיה 90 מ''ג לעשרה ימים נקסין 500 מ''ג פעמיים ביום לשבוע (יש לציין שאני בן 20) קראתי שארקוקסיה לא מומלצת בכלל ושהוועדה של הFDA רצתה לאסור את השיווק שלה.. מצד שני גם על נקסין לא כתוב דברים טובים. מה בכל זאת כדאי לי בשביל בעיות אורטופדיות במפרקים? האם כדאי בנוסף לקחת בתקופה של הNSAID אומפרדקס כדי להגן על הקיבה? בנוסף, לאחרונה התחלתי ליטול כורכום פעמיים ביום, כל טבליה 1 גרם של כורכום. האם יהיה מותר לקחת גם כורכום, גם נקסין וגם אומפרדקס? תודה.

שלום, לטיפול בכאב ראומטי בעצמות ועמוד שדרה כמו שיש לך ניתן להשתמש בנקסין, אבל יש חשש להתפתחות כיב קיבה תחת הטיפול בנקסין ולכן אפשר לשלב על אומפרדקס. לעומת כך, ארקוקסיה הינו טיפול יותר פוטנטי מנקסין בעוד שהסיכוי להתפתחות כיב קיבה תחת טיפול בתרופה הינו פחות מנקסין ולכן אין צורך לשלב עם אומפרדיקס. לארקוקסיה יש אזהרה בחולים עם רקע של התקף לב או אי ספיקת לב כי עלול להגביר את הסיכון לקרישיות ויצירת טרומבוס, בנוסף להעלאת לחץ דם.

21/01/2015 | 10:39 | מאת: דנה

שלום, אני לוקחת רסיטל 30 מ"ג ליום ואביאנה, היום בבית המרקחת כשקניתי נורופן קוויק לכאבי ראש, אמרה לי הרוקחת שרסיטל ונורופן לא הולכים טוב ביחד ויש חשש לדימומים. האם זה נכון ואם כן איזה תרופה לכאבי ראש או כאבים בכלל כשצריך, אפשר לשלב עם רסיטל ואביאנה. תודה דנה

שלום, אני בהחלט מסכים עם הרוקחת. השילוב של רסיטל ונורפין עלול להגביר את הסיכון לדימומים, ולכן אם משתמשים יש לנטר ולעקוב אחרי סימנים של דימומים ממערכות הגוף השונות (מע' עיכול וכו'). המנגנון שעומד מאחורי האינטראקציה הזו הינו עיכוב אדיטיבי של אגרגצית הטסיות (הצמדות טסיות) מה שעלול להגביר את הסיכון לדימומים. ולכן אפשר להשתמש באקמול או אופטלגין במקום נורפין.

20/01/2015 | 09:12 | מאת: אילנה חג'בי

הנכדה שלי שוקלת 20 ק"ג היא בת שש וחצי כמה לתת מוקסיפן פורטה 250?

שלום, קודם כל המינון תלוי בהתווה לשמה ניתנת התרופה. בד"כ בזיהומים בדרכי הנשימה בילדים (2-10 שנים) המינון שינו 125 מ"ג שלוש פעמים ביום. ובזיהומים יותר קשים יכולים להגיע למינון של 250 מ"ג שלוש פעמים ביום. אפשר גם ללכת לפי המינון שמחושב למשקל והינו 20 מ"ג/ק"ג/ליום, ובהתחשב במשקל של הילדה יצא שהכמות הכללית הינה 20*20= 400 מ"ג/ליום, שיש לחלק את הכמות הזו לשלוש מנות במשך היום. בזיהומים יותר חמורים המינונים יהיו יותר גבוהים ויכולים להגיע עד 40מ"ג/ק"ג/ליום, שיש לחלק ל- 3 מנות במשך היום.

16/01/2015 | 17:18 | מאת: אלון

שלום רציתי לדעת האם אפשר להשתמש ב רטלין וקלקסן ?

שלום, אין מניעה בשילוב רטלין עם קלקסן, ולא צפויה התנגשות פרמקולוגית .