יתר לחץ דם לפני הריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/02/2015 | 19:03 | מאת: ללי

שלום רב, רציתי לדעת איזו תרופה להורדת לחץ דם ניתן לקחת בזמן הריון / נסיונות כניסה להריון. עם מינימום תופעות לוואי. ואיזה תופעות לוואי עלולות להיות ? תודה

שלום, עדיף להיוועץ עם הרופא המטפל אם את סובלת מיתר לחץ דם על מנת להתחיל טיפול לפני הכניסה להריון. יש לציין שיש מבחר רחב של תרופות לטיפול ביתר לחץ בהריון כולל תרופות ממשפחות שונות, כאשר יש עדיפות לטיפול ב- Methyldopa שהראתה בטיחות ויעילות לנשים בהריון, לעומת כך יש טיפולים אחרים לטיפול ביתר לחץ דם שעדיף להימנע מהם לדוגמה, תרופות ממשפחת ה- ACE-I שכוללת Enaladex, Tritace ועוד, בנוסף לתרופות ממשפחת ה- ARB's כולל Diovan, Ocssar ועוד, כי התרופות משתי המשפחות האלו (ACE-I , ARB's) עלולות לגרום ללידה מוקדמת, משקל לידה נמוך, בנוסף לפגיעה כלייתית אצל העובר. ולכן אם את סובלת מיתר לחץ דם או שיש ערכי לחץ דם מוגברים לקראת ההריון אז יש חשיבות להתחילת טיפול, ויש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המינון המתאים עבורך בהתאם למדדי ערכי לחץ הדם ובהתאם למצב הקליני שלך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי