שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/01/2015 | 10:39 | מאת: דנה

שלום, אני לוקחת רסיטל 30 מ"ג ליום ואביאנה, היום בבית המרקחת כשקניתי נורופן קוויק לכאבי ראש, אמרה לי הרוקחת שרסיטל ונורופן לא הולכים טוב ביחד ויש חשש לדימומים. האם זה נכון ואם כן איזה תרופה לכאבי ראש או כאבים בכלל כשצריך, אפשר לשלב עם רסיטל ואביאנה. תודה דנה

שלום, אני בהחלט מסכים עם הרוקחת. השילוב של רסיטל ונורפין עלול להגביר את הסיכון לדימומים, ולכן אם משתמשים יש לנטר ולעקוב אחרי סימנים של דימומים ממערכות הגוף השונות (מע' עיכול וכו'). המנגנון שעומד מאחורי האינטראקציה הזו הינו עיכוב אדיטיבי של אגרגצית הטסיות (הצמדות טסיות) מה שעלול להגביר את הסיכון לדימומים. ולכן אפשר להשתמש באקמול או אופטלגין במקום נורפין.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי