gabapentin

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/07/2010 | 10:09 | מאת: שרה

בת 64 הומלץ בפני גאבאפנטין בעקבות כאב עז בברך החשוד לcprs(לפני מספר שנים סבלתי מהתופעה שחלפה לאר תקופה ארוכה של נטילת נרקוטיקה, וחזרה מחדש.)אני נוטלת עכשיו 3 כדורי אלגוליזין פורטה ו5 כדורי אקמול ביום עם הצלחה מוגבלת מאד.השאלות שלי 1.האם גאבאפנטין משפיע על מתן שתן שכן אני סובלת מאצירת שתן ומטופלת בהתאם 2.האם יש אינטרקציה עם התרופות הבאות אותן אני נוטלת דרך קבע קלונקס, מירו, טמסולין, פוסאלן. תודה

שרה שלום, לפי מקורות המידע שבידינו, micromedex, לגבי gabapentin צריך להתאים מינון לפי תפקוד כלייתי שלך. אין תופעות לוואי, אזהרות או קונטראינדקציות בקשר להשפעת התרופה על מתן שתן. יש אינטראקציה בין האלגוליזין וקלונקס, מומלץ לפנות לרופא המטפל כדי להקטין מהמינון של שתיהן. בברכה, אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי