פלוטין20

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/12/2009 | 15:46 | מאת: אני

שלום, אני נוטלת מזה כ-56 ימים את תרופת הפלוטין כדי למנוע את הלחצים בראש, בחילות וסחרחורת שחוויתי. הנוירולוג אמר שזה נובע מלחץ נפשי (לאחר שכל בדיקותיי נמצאו תקינות). כיום, הלחצים בראש התמעטו אך עדיין יש לי מעט בחילות שלא מלוות בהקאות. השאלה שלי- האם הבחילות הן תופעות הלוואי של הכדור? כמה זמן בדרך כלל נוטלים תרופה זו למצבים אלו? האם תסמינים אלו יכולים לחזור ברגע שאפסיק ליטול את הכדור? איך כדאי להוריד את מינון הכדור שיגיע הרגע להפסיק? למה הכדור הזה מתחיל להשפיע כל כך לאט על הגוף? רק לאחר חודש וקצת שנטלתי את הכדורים, הרגשתי הקלה. אשמח לשמוע כל מידע שתוכלו לתת לי על הכדור, בברכה,

12/01/2010 | 09:48 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, ע"פ מקורות המידע שבידנו (Micromedex המעודכן לרבעון האחרון) הבחילות שאת חווה עשויות להיות תופעת לוואי הקשורה לפלוטין. תרופות למצבים אלו נוטלים בד"כ בצורה מתמשכת לתקופות ארוכות אך עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע למשך הטיפול ובנוגע לחזרת התסמינים בהפסקת הטיפול. כאשר יגיע הרגע להפסיק עלייך להוריד את המינון בהדרגה ולא להפסיק בבת אחת. פלוטין משפיע יחסית לאט כתוצאה ממנגנון הפעולה שלו – העלאת רמת הסרוטונין ע"י עיכוב החזרתו אל תוך התאים. פלוטין שייך לקבוצת תרופות המכונה SSRI (Selective serotonin reuptake inhibitor) והמרכיב הפעיל הוא Fluoxetine, זוהי קבוצת תרופות הנרשמת בעיקר לטיפול בדיכאון וחרדה (אך ישנן התוויות נוספות). תופעות הלוואי העיקריות שמהן סובלים חלק מהמטופלים הן הזעה מרובה, פריחה, יובש בפה, בחילות, אובדן תיאבון, נדודי שינה, רעד והרגשת חולשה. במהלך הטיפול בתרופה השתדלי להימנע מנטילת תרופות מקבוצת NSAID's כגון תרופות המכילות Ibuprofen (אדקס, איבופן וכו'), Dipyrone (אופטלגין וכו'), Diclofenac (וולטרן) וכו' ובמידת הצורך עדיף שתשתמשי ב-Paracetamol (אקמול וכו') היות ונטילה במקביל של NSAID's ו-SSRI's מגבירה את הסיכון לדימום. במידה ואת נוטלת תרופות נוספות בצורה כרונית (גם אם מדובר בתוספי תזונה או בתכשירים טבעיים) אני ממליץ שתיידעי את הרופא המטפל בכדי שלא יהיו אינטראקציות בין תרופתיות. בברכה, מוחמד

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי