עירוי פרינג'קט ותגובות מסוכנות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/09/2020 | 17:16 | מאת: מיכל

שלום, יש לי אסתמה קשה ואלרגיה לאבק ועצים. עליי לעבור לראשונה עירוי ברזל פרינג'קט באשפוז יום. קראתי בעלון באנגלית שבחולי אסתמה ואלרגיה עלולים להיות סיבוכים מסכני חיים כמו שוק אניפלקטי או תגובה מסוכנת. הם מציינים בעלון לאחר העירוי גם אם הכל היה בסדר להשאר בהשגחה לפחות 30 דקות. האם ידוע לך מהי רמת הסיכון ובכמה אחוזים זה עלול לקרות באסתמה קשה? בעירוי הזה לא עושים טסט לאלרגיה כנו בונופר. האם עדיף לבקש קודם שיעשו לי טסט לאלרגיה? ואם כן, האם זה במרפאת אלרגיה ולא באשפוז יום? וכמה זמן אחרי העירוי עוד עלולה להיות תגובה? האם זה יכול להיות גם כשאהיה בבית ועדיף שיהיה לי עט אפיפן? תודה מראש

בד"כ אם הטיפול ניתן במסגרת אשפוז יום אין לך דאגה מכיוון שיש ניטור הדוק במהלך ואחרי טיפול. מומלץ רק לציין את הרקע שלך ברגע נכנסת לאשפוז יום

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי