שאלה בנוגע להמשך טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/04/2020 | 01:17 | מאת: רעות

טופלתי בין השנים 2013-2019 בציפרלקס בהצלחה. במרץ 2019 הפסקתי על דעת עצמי ולאט לאט מצבי החל להתדרדר עד שבדצמבר האחרון נכנסתי למסגרת של אשפוז יום בקפלן עקב התפרצות דיסוציאציה . אני מטופלת 3 חודשים באנפרניל תוך כדי שהעלו לי את המינונים ואז הורידו בחזרה ל75 מג עקב חרדות קשות. בנוסף בחודשיים האחרונים בערך אני נוטלת בנוסף 0.5 מכדור של 0.5 קלונקס x3 ביום. איני מרגישה בשינוי ותופעות הלוואי של התרופה לא נעימות, בעיקר סחרחורת משכיבה לקימה,רעידות וחרדות. ואני שוקלת להתייעץ עם הפסיכיאטר שלי ואף לבקש להחליף טיפול תרופתי אך מאוד חוששת מההשלכות של זה. האם כדאי לשקול חזרה לציפרלקס שבזמנו הוכיח את עצמו טוב?

שלום, אכן מבין אותך. אנאפרניל הינה תרופה ממשפחת ה- TCA אשר קשורות בלא מעט תופעות לוואי כולל את התופעות לוואי שציינת. היום תרופות ממשפחת ה-SSRI כגון ציפרלקס הינן תרופות בטוחות יותר עם סיכון נמוך לתופעות לוואי לעומת תרופות ממשפחות אחרות. ולכן ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שלך לייעוץ חוזר. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי