חומצה פולית ב3 חודשים הראשונים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/10/2019 | 20:25 | מאת: עדן

האם זה תקין לצרוך 0.4 mg חומצה פולית בשבוע 10 להריון? זה לא מעט מדי? זה מה שניתן לי ע"י רופאת הנשים בנוסף אני סובלת ממחסור במגנזיום נ.ב לא נמצאת ברמת סיכון אני מאוד מבולבלת ואשמח לתשובה מכירה נשים שלוקחות 800 mcg מה שונה מהם אליי

שלום, אכן אין בעיה, כאשר ההנחיה היא לקחת 3 חודשים לפני ההריון ובמהלך הטרימסטר הראשון, כאשר לאחר מכן יש המלצה לנטילת ברזל, וברוב תכשירי הברזל יש גם חומצה פולית כלומר ניתן אפילו להאריך את משך הטיפול מעבר לטרימסטר הראשון. ולכן אין דאגה, אפילו שמגיעים למינון 800 מק"ג, יש חלק מנשים שלוקחות מינון 5000 מק"ג (אבל להן מחלות רקע שצריכות להגיע למינון כזה) ולכן אין דאגה . בקשר למגנזיום ניתן לשקול תוספת חד פעמית ע"י אבקה שנקראת מגנזיום דיאספורל או מהתזונה. כל טוב,

03/10/2019 | 08:41 | מאת: עדן

היי זה שהרופאה הביאה לי 400 ולא 800 זה בסדר? זה לא מסכן את העובר? אני כרגע עומדת על חומצה פולית גבוה מ10

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי