בדיקות דם ומחסור בוויטמין b12

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/08/2018 | 19:21 | מאת: יהושוע

שלום וברכה דוקטור, שמי יהושוע ואני בו 25 ולא הייתי אוכל בשר וחלב במינון גבוהה במשך שנים בערך פעם פעמיים בשבוע בבדיקת דם יצא לי מחסור בוויטמין(137)והשאלה היא האם אפשר להשלים את החוסר במידה וזה חוסר שנובע רק מתזונה על ידי אכילת דגים ובשר על בסיס יום יומי ללא תוספים כאלה ואחרים? ואם יש סיכוי לנזק בלתי הפיך בעקבות המחסור? תודה רבה מראש

29/08/2018 | 07:45 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, שינוי תזונה יכול לתרום בעליית ויטמין B12. אבל אני ממליצה להתחיל בטיפול תרופתי (תוסף תזונה) של טבליות מסיסות מתחת ללשון, כדור אחד ביום של 1000 מק"ג ויטמין B12. חוסר בויטמין B12 יכול לגרום לנימול, חוסר ריכוז, אנימיה, ירידת שיער ועוד תופעות לא רצויות .

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי