בחילות עקב נטילת סטטינים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/08/2018 | 05:44 | מאת: ליפיטור.

שלום. אני בת 72. לפני כ-16 שנה עברתי התקף לב והרופא אמר שלא נפגע לי שריר הלב. טופלתי במהלך שנים אלו בפרבסטטין ובחודש האחרון לאחר בדיקת דם החליט הקרדיולוג להחליף לי את התרופה מאחר ורמת הכולסטרול עלתה. קבלתי את התרופה atozet שגרמה לי לבחילות הפסקתי אותה והרופאה רשמה לי ליפיטור. האמת שאני חוששת מבחילות וכאבי שרירים. מה עושים? תודה ויום טוב עליזה הכולסטרול הכללי היה 170.5 טריגליצרידים 225. 8

13/08/2018 | 12:10 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, בדרך כלל, נותנים תרופות כאשר התועלת על הסיכון. רמת טריגלצרידים אצלך אכן גבוהה ומצריכה מתן טיפול, כמה LDL? ליפיטור הינה תרופה פוטנטית יותר מפרבסטטין. כמובן כל תרופה כרוכה בתופעות לוואי , אבל כל עוד שאת במעקב אצל הרופא המטפל ובמעקב של תפקודי כליה ו CPK אז אין מה לחשוש. במידה ויש לך כבר כאבי שרירים ובחילות או תופעות לוואי טחרות אז יש לפנות שוב ולהתייעץ עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי