איזה כדורים אני יכול לקחת לכאבי שיניים/כאבי גב?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/04/2017 | 11:57 | מאת: דוד

שלום, אני מקבל קבוע את התרופות הבאות: :קונטרולוק. ליריקה, אוקסאר, פלאויקס וליפיטור. רופא השיניים וגם האורטופד אינם יודעים איזה תרופה לייעץ לי , כזאת שאינה צפויה להפריע לתרופות הקבועות שלי. אני בן 70. הכליות תקינות ואין לי רגישות לשום תרופה. 1) האם אני יכול לקחת אופטלגין לכאבי שיניים??? 2) האם אני יכול לקחת ארקוקסיה , פרוקסט או טרגי'ן לכאבי גב חזקים??. 3) האם יש להקפיד על מרווח שעתים בין שאר התרופות?? תשובתך תרגיע אותי מאד. תודה דוד

30/04/2017 | 08:26 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

דוד שלום, 1. אופטלגין הינה אופציה הטובה ביותר כל עוד שאין רגישות. 2. אין מניעה ליטול את התכשירים שציינת, אומנם יש לציין את העובדות הבאות - ארקוקסיה ותרופות מאותה משפחה NSAIDS אינם מומלצים באנשים מבוגרים הנוטלים במקביל תרופות העלולות ביחד להחמיר את תפקודי כליה כמו אוקסאר - פרקוסט מכיל בתוכו paracetamol ולכן יש להיות ערניים בעת שנוטלים ביחד עם אקמול למשל (בכדי לא לקחת מינון יתר) - פרקוסט וטרג'ין מכילים חומר פעיל ממשפחת האופיאטים בעל פעילות מרכזית (מע' עצבים מרכזית) שהשילוב עם ליריקה עלול להגביר את האפקט של דיכוי מערכת עצבים מרכזית (יש לעקוב אחרי תופעות לוואי של סדציה ודיכוי נשימה ועוד) 3.אין צורך, יש רק להפריד קונטרולוק ולקחת אותו לבד על קיבה ריקה בבוקר בריאות שלמה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי