שאלתי בעבר אך דילגת על שאלתי..

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

02/11/2008 | 22:59 | מאת: משה

בן 60, בריאות תקינה. US ערמונית מוגדלת (50 גר') עם הסתיידויות. תמצית TRUS: "רוחב 56 מ"מ, אורך 50 מ"מ, גובה 33 מ"מ, נפח 48.3 סמ"ק.. ללא אזורים חשודים.. גבולות חדים, מירקם הומוגני.. הסתיידויות.. סיכום-הגדלה בינונית של הערמונית עם אונה אמצעית והסתיידות בתוכו". סימפטומי דלקת ערמונית נעלמו לאחר הטיפולים האנטיביוטיים. תרבית זרע אחרונה שלילית (והלויקוציטים ירדו לבודדים). כל הבדיקות הנוספות למחלות מין שערכתי מיוזמתי במשרד הבריאות שליליות. לא נעשתה בדיקה/תרבית לזיהוי הזיהום/החיידק הספציפי. בדיקות רקטליות של הערמונית תקינות. מרגיש בריאותית טוב, אבל נתוני ה- PSA, לרבות ה- F/T, מדאיגים אותי מאוד (מעניין שבדיקות חורף מראות ירידה ובדיקות קיץ עליה): אפריל 2002: 1.96 ספטמבר 2007: 3.75 (31. F/T) נובמבר 2007: 3.17 (18. F/T) לאחר 21 יום 1 200MG אופלודקס פברואר 2008: 3.00 (22. F/T) מרץ 2008: 2.92 לאחר 14 יום 2 500MG ציפרודקס אוקטובר 2008: 3.09 (17. F/T) לאחר 60 יום 1 200MG אופלודקס ד"ר, מה עצתך לבדיקות נוספות ו/או ביופסית ערמונית (שהרי גם אם תצא שלילית הספק נשאר)? תודה

העליה היא לא משמעותית לאורך השנים לא הייתי מזדרז עם ביופסיה בשלב הזה אלא ממשיך לעקוב

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר