הליכה בחלקים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/03/2012 | 14:54 | מאת: רותי

קשה לי ללכת הרבה זמן אז אני הולכת 10 דקות - 3 פעמים ביום - האם זה אפקטיבי?

רותי שלום כיום ידוע שכל דבר שאנו עושים כפעילות גופנית נחשב טוב. אם זאת, השאלה הנשאלת היא לאיזה צורך. לא ציינת לשם מה ההליכה האם לשיפור סבולת לב ריאה, ירידה במשקל, חיזוק שרירים ועצמות וכו'. כמו כן לא ציינת את גילך, מצב בריאותך ומה הסיבה שקשה לך ללכת רצוף יותר מעשר דקות. לכן, אני נזהר בתשובה שלי לגבי האפקטיביות. ובכל זאת, על מנת לסבר את האוזן קיים מחקר בריטי גדול מאד אשר מצביע על כך שפעילות גופנית ואפילו סתם הליכה של חצי שעה ביום, שלוש פעמים בשבוע, דוחה דימנציה ומונעת הדרדרות קוגנטיבית. הליכה נעימה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה