אי סימטריה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/03/2012 | 02:14 | מאת: אור

היי , אני רוכב אופניים , מתחרה בארץ ובחול ברמה גבוהה. לפני כחודשיים התחלתי להרגיש עקום כשכף רגל ימין התחילה באמצע רכיבה להסתובב החוצה וככה נוח לה ובגלל זה אני לא מאוזן ונצד בצד אחת לאופניים ובצד שני מתרחק ומאז פשוט מרגיש אי סימטריה עד כדי כף שאני לא מסוגל לרכב ומרגיש כאבים בגב ובברך ,קושי בשינה וכאבי גב. הייתי בטיפולים אבחונים אצל אורתופד פיזיותרפיה , אוסטיופת חיזוקים , תרגילים , מתיחות אך לשווא אני מאוד מתוסכל אני לא יכול לרכב יותר. מה אתה ממליץ לעשות? האם נתקלת במקרה כזה בעבר? תודה.

אור שלום יכולות להיות סיבות שונות לתאור שלך. סיבוב חיצוני של כף הרגל יכול לנבוע ממקומות שונים בגפה התחתונה, למשל מהגבלה מפרקית של מפרק הירך או מבנה גרמי של עצם הירך והשוק. הגוף בורח לאן שנוח לו, וכמבן שימוש בקליטים מגביל את יכולת הגוף לפצות על הקשיים שלו. ללא ספק בבדיקה הגופנית שלך נמצא ממצא אסימטרי. על פי תאור המקרה שלך נראה כי כדאי לך לבצע בדיקת קלינית מקיפה ובדיקת רכיבה בתלת מימד. הבדיקה מאפשרת הסתכלות על כל מפרק ומפרק בגפה התחתונה ועד הגב בשלושה מישורים באופן מדויק. על פי ממצאי הבדיקה ואבחון מקור הכאב וההדמיה של הרכיבה יהיה ניתן להתאים את האופניים למבנה הגוף שלך ואבחנה כמובן. התסכול שלך ברור אך אם זאת קשה לקבוע מה מקור הבעיה מבלי לבדוק אותך. מצרף לינק למאמר רלוונטי בנושא http://www.imacs.co.il/prod.asp?catalogid=169 בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה