שבר תזוזה בטיביה ופיבלה ופגיעה בעצב הפרוניאלי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

30/11/2011 | 18:52 | מאת: רמי

שלום ד"ר נכבד, לפני חודשיים, עברתי תאונה ושבר קשה בשוק ימין, נשברו הטיביה והפיבולה ובוצע ניתוח ORIF בו שוחזרו שתי העצמות באמצעות פלטות. כיום, ומעבר לשאר התלונות שיש לי, קיים נימול בכף הרגל , חוסר תחושה במחצית כף הרגל( חלק גבי מלמעה) ובחלק מהקרסול והשוק מלמטה ( מלמעלה בגב) עברתי בדיקת EMG שתוצאותיה היו ? " ממצאים: לא הופקה תגובה לגירוי עצב פרוניאלי מימין חביון דיסטלי של עצב טיבאלי מימין, משרעת ומהירות הולכה תקינים, גל F מאורך. חביון דיסטלי של עצב סורלי מימן, משרעת ומהירות הולכה תקנים. סיכום: חשד לפגיעה בעצב הפרוניאלי מימין ועדות לפגיעה שורשית L4-S1 מימין. " 1. מה השלכות הפגיעה בעצב הפרוניאלי ואיך ניתן לשקמו, אם בכלל ? 2. מה תפקוד העצב הנ"ל ( מבחינת תנועות , תחושה וכו) 3. מה משמעות הפגיעה השורשית L4-S1 מימין. 4. האם המעקב צריך להיות אצל אורטופד מומחה או נוירולוג?

רמי שלום, הפגיעה בעצב הפרונאלי יכולה לגרום לכאב נוירוגני (עצבי), תחושות כמו נימול, עקצוצים והרדמות, פגיעה בתחושה ופגיעה בכוח של קבוצת שרירים בשוק. תהליך השיקום מתבצע על ידי טיפול פיזיותרפיה עם דגש על תנועתיות מערכת העצבים. פגיעה שורשית L4-S1 זה המקור של העצב שנפגע. לא יזיק לבצע מעקב גם אצל אורתופד וגם אצל נוירולוג במקרה הזה. בכל מקרה, מתוך נקודת הנחה שאתה כבר עושה פיזיותרפיה לטווחים וחיזוק של הרגל יש לטפל גם במקור הכאב בגב וגם בתנועתיות מערכת העצבים. בנוסף, חשוב להבין שיש לעצב גם מידת התאוששות ספונטנית אז גם הזמן יעשה את שלו. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה