הודגם שבר ניתוק בבסיס MT1

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

30/09/2011 | 08:46 | מאת: אלדד

שלום רב, לפני כשבוע עברתי תאונת דרכים עם הקטנוע שנפל על רגלי הימנית. בעקבות התאונה הגעתי למיון ובצילום שנערך לכף הרגל "הודגם שבר ניתוק בבסיס של MT 1." (מסרק 1 בוהן רגל ימין) כיום, כ 5 ימים לאחר התאונה, אני מצליח ללכת על הרגל הכואבת וחש מעט כאב. עד לפני התאונה, הייתי בעיצומן של הכנות למרתון טבריה. אבקש לשאול מס' שאלות ברשותך : 1. האם מומלץ לדרוך על הרגל או שמא עדיף לא לדרוך עליה כלל ? 2. נאמר לי כי השבר קטן, מהו זמן ההחלמה באופן כללי משבר כזה ? 3. אילו מוגבלויות, אם בכלל, יכולות להתרחש כתוצאה משבר מסוג זה. 4. תוך כמה זמן מנסיונך כדאי לחזור לרוץ - ריצות ארוכות - לאחר שבר מסוג זה ? 5. אני כרגע עם גבס - תוך כמה זמן ניתן להורידו, נאמר לי כי תוך שבועיים לכל היותר ניתן כבר להורידו. 6. אני כרגע סובל מכאבים בלילה בבסיס כף הרגל ומרגיש מעין "דפיקות" פנימיות, האם הדבר נורמאלי ? 7. האם מומלץ לקחת כדורי סידן או להרבות במוצרי חלב להחלמה מהירה יותר ? 8. מה אורך הזמן בו אדרש להיות בפיזיוטרפיה?

אלדד שלום, הרבה תלוי במיקום ומידת השבר. לצערי רק האורטופד המטפל יכול לענות לך על רוב השאלות. שבר זה יכול להחלים עד 6 שבועות. חשוב לתת לזה הזמן הדרוש. עצם זו מאוד חושבה ותחת עומס מאוד גדול! אם אין תזוזה בשבר לא צפוי הגבלה בעתיד. לחזור לריצה כחודש לאחר תחילת פיזיותפריה – בהנחה שהכל מתקדם כפי שצריך. כאב לילה, לפעמים קיים מספר ימים. כדאי להתיעץ עם האורטופד. נפיחות יכולה לגרום לכאב. תנועות עדינות בתוך הגבס עם רגל מורמת יכולה להפחית את מידת הכאב והנפיחות. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה