בעיות גב, יציבה וברכיים כתוצאה מצליעה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/07/2007 | 03:50 | מאת: מייק

במשך כל חיי, מאז גיל 5, אני סובל מצליעה כתוצאה ממחלת פרטס. לאחר ריפוי עצם הירך - שם נתגלתה המחלה הוחלט לקבע את העצם אל התפוח על ידי ניתוח בו הוצמדה פלטת מתכת וברגים. הניתוח עבר בהצלחה, אולם נשאר לי קיצור של כ-3 ס"מ בין רגל שמאל לימין. היום, אני בן 48 ולמרות שהייתי ספורטאי כל חיי, על אף המגבלות, בשנים האחרונות התחלתי לסבול מכאבים הולכים וגוברים לכל אורך עמוד השידרה ובברך ימין. לפני כחודשיים נתקפתי בכאב שלא ניתן לתיאור, עד כדי חוסר אפשרות לנשום. הרופאים קבעו שיש לי דלקת חמורה בשרירי האורך של עמוד השידרה. שכבתי במיטה כ-3 שבועות ולאחר שהתאוששתי מעט, התחלתי בתהליך של פיזיוטרפיה. שאלתי: האם ניתן באיזו דרך לעצור את ההחמרה במצב לסייע לי ביציבה נכונה או בכל דרך אחת. אני חושש להגיע למצב שלא אוכל ללכת, שכן בחודשים האחרונים, עוד לפני ההתקף, אני מתקשה ללכת ומרגיש כאבים בגב וברגליים, כשאני עומד זמן קצר או הולך זמן קצר ( כ-15 עד 20 דק') על עזרתכם אודה מאוד.

מייק שלום, יציבה לקויה יכולה להיות הסיבה למספר רב של סמפטומים במיוחד בגב ובגפיים התחתונות. הגבלה ארוכת טווח של תנועות מפרק הירך וקיצור של 3 סנטמיטר בהחלט גורמים לשיוניים יציבתיים בעמידה ובמיוחד הליכה. הגוף מפצה בדרכים שונות על מנת להמשיך לנוע בצורה האופטימלית וכך גורם לעומס רב על מבנים אנטומים אחרים המובילים בסופו של דבר לכאב. המקרה שלך הוא המקרה הקלאסי לבדיקה ואבחון על ידי ניתוח תנועה במעבדת הליכה על מנת לזהות את הגורמים לצליעה והכאב ולהמליץ על דרכי טיפול. מאמר בנושא לעיונך: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/5901/xCT/513 בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה