2 תרגילים לחיזוק הגב

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

03/09/2011 | 00:38 | מאת: קובי

שלום לפני מספר חודשיים הייתי בפיזוטרפיה ואמרו לי שיש לי כאבים חזקים בעמוד השדרה והגב ונתנו לי מספר תרגילים לחיזוק, הפסקתי לעשות אותם מעצלנות אבל עכשיו נרשמתי למכון ואני רוצה להמשיך לעשות אותם. התרגיל הראשון לא ידעתי איך להסביר אז צירפתי לך סרטון חמיס. http://www.youtube.com/watch?v=yhQq80UFyO8 חוץ מהסקוואט שאני יודע שזה גם מחזק לי את שרירי הרגליים, אני מרגיש שעמוד שדרה מתחזק אבל תוכל להגיד לי מה קורה לי בגב בזמן התרגיל? הזוקפים מתחזקים העמוד שדרה? 2.המדריך אמר לי שאני יכול להוסיף אחרי הסקוואט פקיצה כדי לשפר את הכח מתפרץ מה דעתך? 3.התרגיל השני שהפיזיו נתנה לי- לשבת על כיסא ולהחזיק מוט מאחורי הראש ומתחילים לעשות הפניות ימינה ושמאלה של הגב, האם שרירי הבטן מתחזקים? ואיזה שרירים בגב מתחזקים? תודה רבה חמיס

קובי שלום, 1. אתה צודק, בתרגיל הסקווט זוקפי הגב עובדים ובתרגיל זה ניתן לחזקם. 2. תוספת של קפיצה אכן תשר את הכוח המתפרץ. שים לב שבסרט המצורף המתרגל יורד נמוך מידיי בסקווט. 3. חיזוק של שרירי גב ובטן מומלץ לבצע בשכיבה או עמידה ופחות בישיבה. אם יש משקל למוט זה יכול לחזק שרירי בטן וגב. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה