מנח כף הרגל בהליכה- תינוקת

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

24/08/2011 | 04:02 | מאת: מיטל

שלום רב, ביתי בת שנה ו-3 חודשים, עומדת, הולכת סביב רהיטים והולכת עצמאית רק בעידוד שלנו. שמתי לב שכאשר היא הולכת מנח כף הרגל שלה נוטה פנימה (פרונציה?) כיצד ניתן לטפל בזה? תרגילים? האם קניית נעל שתתאים לה תקל עליה? תודה רבה מראש..

מיטל שלום, קודם כל צריך לוודא שמדובר בפרונציה. פרונציה או פלטפוס בגיל הזה הינו נורמלי. כף הרגל תפתח את המבנה שלה על גיל 7-8 שנים. אין צורך בנעליים תומכות. אלא עדיף נעליים פשוטות, הליכה יחפה ועל משטחים לא יציבים כמו חול ומזרונים. בכל מקרה, תמיד מומלץ לפנות לייעוץ אצל אורטופד ילדים או פיזיותרפיסט מומחה בילדים/ התפתחות הילד (מרכזים במסגרת הקופה). ניתן גם לקבל הדרכה לתרגול/ משחקים בבית. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה