קיצור רגל -מדידה ?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/03/2011 | 17:02 | מאת: יניב

היי בעל קיצור מולד ברגל שמאל , ברתי ניתוח הארכת רגל אך קיום אני בעל קיצור משמועתי ברגל היום היצור הינו ברובו פונקציונלי- בעקבות חוסר יישור של הרגל שאלתי היא : האם ניתן למדוד קיצור פונקציונלי על ידי CT ?

יניב שלום, המשמעות של מדידה פונקציונאלית, שהיא מתבצעת בפונקציה הנדרשת. בדיקת CT תיתן מדידה מדויקת של אורך עצם הירך והשוק. אך לא תספק מדידה של השפעת חוסר היישור של המפרק על האורך הכללי של הגפה. כמוכן, גם לא את כף הרגל או מפרק הירך. למדידה פונקציונאלית של אורך רגליים, ובדיקת התרומה של הפרקים השונים ותנועות הפיצויים שהגוף פתח על מנת לתכנן טיפול מתאים, יש רק דרך אחת מדויקת ואמינה: בדיקת מעבדת הליכה. מאמר: http://www.doctors.co.il/ar/6861/על+הבדל+באורך+רגליים בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה