חולון

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/11/2010 | 11:14 | מאת: ענת בן פורת

ביתי בת 6.5 הולכת עם נטייה גדולה של כפות הרגלים כלפי פנים. מאז שהיא קטנה שאלתי בטיפת חלב ורופא ילדים והם אמרו שזה בסדר. התחושות שלי גרמו לי לא להקשיב למה שאמרו הרופאים או האחיות בטיפת חלב ולבדוק אותה אצל אורתופד ילדים שהוא גם מנתח. התשובה שקיבלתי ממנו שאין מנוס מלנתח את 2 רגליה בגלל ששתיהן מסובבות מלמעלה. ואחרי שיסובב אותן ויכניס ברגים היא תזדקק לכסא גלגלים למשך 6 שבועות וכעבור שנה ניתוח נוסף להוצאת הברגים. הוא גם דיבר על זה שהיא בת וזה לא אסטטי ויכול לפגוע בבטחון העצמי שלה ואולי גם ישפיע על הליכה לא יציבה ואולי גם כאבים בברכיים. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. האם אתה מכיר ניתוחים מהסוג הזה? מה מידת ההצלחה בניתוחים כאלו? אילו השלכות יש לניתוחים כאלו? אילו סיכונים? אם לא תעבור את הניתוח האם בעתיד זה ישפיע עליה בזמן הריון ולידה?

ענת שלום הבעיה שהינך מתארת מתרחשת כתוצאה מהתפתחות מבנה העצם בסיבוב פנימי. התיקון שהוצע לך ככל הנראה הוא שבירת עצם הירך, סיבובה, וקיבועה במנח תקין. לרוב הטיפול הנ"ל מוצע לילדים בעלי פגיעה תפקודית ולא מטעמים אסתטים. צריך לדעת כי הילדה עדין בהתפתחות וזוית הסיבוב עשויה עוד להשתנות עד גיל 12-13.קיימת גישה אורתופדית דווקא לדחות התערבות ניתוחית מסוג זה לגיל מבוגר יותר, קרוב לתום הצמיחה. אני בהחלט ממליץ על חוות דעת נוספת לפני התערבות ניתוחית במחלקה לאורתופדית ילדים, בית דנה במרכז הרפואי ת"א, איכילוב. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה