שבר מאמץ מפעילות בעומס לא גבוה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/11/2010 | 19:22 | מאת: א אוהל

שלום, אני בן 27, סטודנט. לאחר חודשים ארוכים ללא פעילות ספורטיבית, חזרתי לפני כחודש לריצה. אני רץ 3 פעמים בשבוע ברחוב (משטחים קשים), זמן של כ-20 דקות בכל פעם. בפעמיים האחרונות הרגשתי כאבים ברגל ימין (בין הברך לקרסול), אשר דומים לתיאור של שברי הליכה. האם שברי הליכה יכולים להיווצר גם עם זמן הריצה לא ארוך ומוגבל לשלוש פעמים בשבוע? מה המלצתך?

שלום סביר להניח כי על פי מידת עומסי הפעילות שהינך מתאר שאין מדובר כאן בשברי מאמץ אלא בshin splints. זוהי פגיעה ותהליך דלקתי המתרחש באזור החיבור בשרירים הנאחזים בעצם.לרוב הבעיה תופיעה בעקבות חולשת שרירים ומנח ביומכאני לא תקין של מבנה כף הרגל. ניתן לפתור בעיה מסוג זה באמצעות התאמת נעליים לפי סוג כף הרגל שלך ובמידת הצורך גם מדרסים.במקביל יש לטפל בכאב ולחזק שרירים בפיזיותרפיה. ככל הנראה לא מדובר כאן בשבר מאמץ. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה