ספורט ופריצת דיסק

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/10/2010 | 21:43 | מאת: חגית

שלום רב אני בת 38 אני וסובלת מפריצת דיסק בחוליות L4,5.מלפני 3 שנים בעבר עברתי טיפולים אצל כירופרקט - 16 טיפולים שמאוד עזרו. לפני חצי שנה,התחלתי להתאמן בחדר כושר שכלל הליכות,מעט מכשירים. לפני חודשיים התחלתי לשלב גם ספינינג 3 פעמים בשבוע לפני שבועים לא הקשבתי לגופי וחלה הידרדרות מאוד משמעותית בכאבי הגב לא יכותי לזוז, (חשוב לי לציין כי הלחץ על הגב התחיל בשיעורי ספינינג) לפני שבועים הופנתי על ידי האורטופד לזריקה אפידורלית שאותה עברתי השבוע שהקלה מאוד על הכאבים. שאלתי אליך , האם מותר לי להמשיך ולהתאמן(חוץ משחיה) בחדר הכושר?ואם כן מה מותר? והאם להפסיק באופן מוחלט את חוג הספינינג? חשוב לי לציין כי הספורט בחצי שנה האחרונה הפך להיות חלק חשוב בחיי היום-יום שלי. מצפה לתשובתך המעודדת. תודה.

חגית שלום פעילות גופנית חיונית מאד,גם לבריאות הגב, אם כי יש להשמר מעומס גבוה בתנועה כמו כיפוף לפנים של עמ"ש.כל פעילות שתכלול כיפוף לפנים משולבת בעבודה שרירית תעמיס על הדיסק ועשויה להזיזו לאחור לגרימה של בלט/פריצה. לכן כעת כדאי להמנע מספינינג שמאלץ בדיוק תנועה זו. בחדר כושר כל מכשיר שמצריך ישיבה עדיף לבצע בגב זקוף ותמיכה לקשת המותנית. במידת האפשר עדיף מכשירים המאפשרים עמידה יציבה או שכיבה. בכל מקרה, לבעיתך הספציפית כדאי לגשת לטיפול פיזיותרפי. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה