תנועת הגוף

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

09/08/2007 | 19:48 | מאת: אביבית

שלום! מהי הדרך למנוע פגיעה בעמ' השידרה בתנועה יומיומית? האם יש משמעות לדרך בה מכניסים כלים למדיח, או לדרך שבה מתיישבים במכונית? מהי הדרך הנכונה להרמת חפצים? האם להלך עם תינוק בתוך מנשא גורם נזק לגב? איזה הרגלי עבודה ותנועה נפוצים, גורמים נזק לשלד? בתודה מראש אביבית

אביבית שלום, חשוב לשמור על הקשת הטבעית של הגב התחתון בזמן התפקוד היומיומי. רוב התפקוד שלנו כרוך בכיפוף, למשל: כיפוף להרים חפץ, כיפוף למדיח כלים, כיפוף בזמן ישיבה ועוד. חשוב להתכופף בצורה נכונה דרך כיפוף הברכיים תוך כדי שמירה על גב זקוף (לורדוזיס). בזמן ישיבה, להשתמש בכרית גב (אן לגלגל מגבת) מאחורי הגב התחתחון על מנת לשמור על הקשת המותנית. חשוב להימנע מכיפוף (ישיבה) ממושך, כיפוף וסיבוב תוך כדי הרמת משקל כבד. קישור רלוונטי: http://www.bio-phyz.com/spine.asp אמליץ על בדיקה אצל פיזיותרפיסט על מנת לבדוק את היציבה ואת תנועתיות עמוד השדרה, להבין את סוג הפעילות היומיומית ובאיזה תנועות עמוד שדרה היא כרוכה, ועל פי זה לתכנן תוכנית טיפולית/ תרגול עצמי. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה