כאבים בשריר קידמי מתחת לברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/10/2010 | 21:35 | מאת: אורי

שלום בתקופה האחרונה התחלתי לבצע הליכות שבועיות למשך שעה כל הליכה. מייד עם תחילת ההליכה כחמש דקות מתחילתה מתחילים לכאוב לי השרירים בשתי הרגליים באזור הקרסול (בחלק הקידמי של הרגליים בין כף הרגל לברך). רמת הכאב גבוהה מאוד ונמשכת כ 40 דקות. לאחר מכן הכאב מתחיל לרדת אבל נשאר כל הזמן ברקע. למרות שאני מבצע את ההליכה מספר פעמים בשבוע מזה תקופה אני לא מרגיש שיפור. אשמח לדעת כיצד ניתן לטפל בנושא. דרך אגב, אני רוכב מזה שנים רבות על אופנים הרים ובזמן רכיבת האופניים אינני מרגיש כל כאב בגוף ורק בהליכה מייד הכאב המתואר מופיע וגורם לי ללכת מאוד לאט ואף לעצור לעיתים בכדי לשחרר את הרגל. תודה

שלום הכאב שהינך מתאר מתאים לתופעה המתרחשת בגידים של קדמת השוק שתפקידם לייצב את כף הרגל והקרסול, shin splints. ניתן לטפל בכאב ע"י פיזיותרפיה וכן רצוי לבצע אבחון של מנח כף הרגל והקרסול ולהתאים מדרסים ונעליים על מנת להפחית מהעומס שעל מערכת הגידים. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה