דיבור

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

01/10/2010 | 18:11 | מאת: דגנית

אני מועמדת השבוע לניתוח ארטרוסקופיה (יש לי קרע במינסקוס הפנימי בברך) והמליצו לי על ניסוי בנעלי אפוס לפני הליכה לניתוח שהדבר יכול לבטל את הצורך בניתוח כלל. האם אתה מאשר המלצה זו? זאת המלצה מרופאת ילדים שהיה לה אותו דבר והיא קנתה את נעלי האפוס ולטענתה החלימה לגמרי בלי כאבים כלל היום כשנה אחרי מתחילת הטיפול. היתכן? אבקש תגובתך

שלום הטיפול הנכון תלוי בגודל הקרע ומיקומו וכן במידת ההגבלה של המפרק. לא ניתן להסיק מהצלחתו של מקרה אחד על השני. בכל מקרה לטיפול אפוס יש הגיון ביומכאני של תיקון מנח המפרק וחיזוק אך הוא חייב להיות השלמה לטיפול פיזיותרפיה. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות באפוס אשר ייעצו לגבי הפרוגנוזה הטיפולית. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה