כאבים כרית אצבעות, בליטה למטה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

30/08/2010 | 10:24 | מאת: נירה

אני טריאתלטית. לפני כשנה וחצי בעקבות כאבים אובחנה אצלי בליטה של חולית אצבע לכיוון הכרית. MTP-3, כנראה קשור ל הלוקס וואלגוס. להערכתי סבלתי מכך כל חיי אלא שפשוט נשחקה לי הכרית ולכן אני חשה בכאבים. בנעלי ספורט + מדרסים אין לי בעיה דוקא בנעליים רגילות + יחפה, יש לי בעיה קשה. האם יש דרך לחדש כרית, להזריק קולוגן, להשתיל סיליקון?

נירה שלום, אין דרך לחדש את הרקמה. מדובר ברקמת שומן. הכאב הינו כתוצאה מעומס יתר על העצם שמתחת. הפתרון הוא אכן מדרסים ונעליים מתאימות לסוג כף הרגל שלך ושחרור המפרקים באיזור להשגת גמישות והפחתת העומס מאיזור הכריות. כדאי לפנות לפיזיותרפיה ליעוץ וטיפול.  בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה