כאבי רגלים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

13/08/2010 | 18:32 | מאת: הנכדה

סבתי כבת-90. כשהייתי אצלה שמתי לב שרגליה מאוד נפוחות החל מכף רגל ועד הברכיים. ברצוני לדעת ממה זה נובע ומה אפשר לעשות כדי להוריד את הנפיחות אציין שסבתי צלולה מאוד ונעזרת בהליכון. תודה רבה מחכה לתשובה הנכדה.

שלום לפי התאור שלך לסבתך יש בעיה של החזר וורידי. זאת אומרת שישנה הצטברות של נוזלים בחלק התחתון של הגפה שמשם קשה להם להתפנות. יש להיבדק על ידי רופא פנימאי לאבחון ואו מומחה כלי דם לקביעת הסיבה לכך. על פי ממצאי אבחון יהיה ניתן לקבוע האם ניתן לבצע טיפול פיזיותרפיה לימפטי להורדת הנפיחות. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה