כפות רגליים עם הבדל של מידה..

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

08/08/2010 | 16:42 | מאת: יעל

שלום, יש לי רגל אחת במידה 39 ורגל אחת במידה 40. בגלל זה ממש קשה לי למצוא זוג נעליים שיתאים בשתי הרגליים. שלא נדבר על סנדלים... מה אני יכולה לעשות? האם יש אפשרות להזמנת נעליים מיוחדות בהתאמה אישית? תודה, יעל

יעל שלום התאמת נעליים אישית אינה מומלצת במקרה זה. במידה והבעיה אינה נובעת דווקא ממנח כף רגל שאינו סימטרי, למשל קריסה חזקה בצד אחד לעומת השני, עדיף ללכת בנעלי ספורט תומכות ומותאמות למידה 40 ולגבי הרגל השנייה להכניס ספידה שתקטין את הנעל. באם מדובר במבנה לא תקין של כף הרגל, יש לשקול גם התאמת מדרס ביומכאני אשר יתקן את המנח וע"י הרמת הקשת יקטין את המידה. בבברכה סאם www.imacs.co.il

23/08/2010 | 10:35 | מאת: יעל

לאן אני צריכה ללכת לאבחון הבעיה? תודה!

22/10/2010 | 07:49 | מאת: שמוליק-מכון אורטופדי ברזילי-להב

שלום יעל, בנוסף להסבר של ח'מיס, משרד הבריאות, דרך מנגנון הנקרא "קרן לואיס" מאפשר יצירת הנעלה מיוחדת, בהנחיית רופא שיקומי,אחת לשנתיים. לפרטים, צלצלי 0522450955 בנוסף, יש להזהר ממדרס אחד או מזוג מדרסים כשאחד עבה ממשנהו (לצורך הקטנת נעל אחת)בכדי לא לגרום נזקים לברך או לעמוד השדרה. בהצלחה, שמוליק

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה