כאב בכף הרגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/08/2010 | 06:50 | מאת: אורי

שלום, לפני מספר שנים קיבלתי מכה חזקה בעצם שבחלק הפנימי העליון של כף הרגל. (לא הקרסול) בבדיקה באינטרנט נראה שמדובר ב NAVICULAR מאז העצם בולטת אך בדרך כלל אין לי בעיה עם זה, אלא שמידי פעם (פעם בכמה חודשים) המקום מתנפח וכואב ללא כל סיבה נראית לעין, לא מכה, לא נעל חדשה וגם לא מאמץ לא שיגרתי (אני נוהג לצעוד מידי יום כ-7 ק"מ בקצב מהיר) שאלתי היא מה יכולים להיות הגורמים לתופעה ומה הטיפול האפשרי והמקובל במקרה כזה ? תודה

אורי שלום ייתכן ומקור הבעיה נובע ממנח כף הרגל והקרסול בקריסה מוגברת, היפרפרונציה, ושלא שמת לב עד שלא קיבלת את המכה שעוררה סמפטומים שהינך מתאר. יכול להיות שכאשר האזור מועמס יתר על המידה, התגובה היא נפיחות וכאב. הפתרון הוא לבצע בדיקת כף רגל קלינית או מעבדת הליכה, וייתכן ויומלצו מדרסים ביומכנים מתקנים. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה