Hallux Valgus - הלוקס ולגוס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

23/07/2010 | 09:25 | מאת: רונית

שלום רב, 1. האם ניתן לתקן הלוקס ולגוס ללא ניתוח? ההגיון שלי אומר שאם העצמות זזו בעצמן במשך השנים- אז כמו שהן זזו לכיוון אחד- יהיה ניתן להפעיל עליהן לחץ חיצוני, לכיוון הנגדי, כדי שיזוזו/יחזרו לכיוון המקורי והישר שלהן. אני רוצה ליישר אותם ולא דרך ניתוח, שהינו שבירה וחיתוך של העצם. 2. האם מכשיר ההלופיקס והסד לילה יכולים באמת להביא לשינוי של עמדת העצמות? 3. מה ההשפעה של המכשירים הנ"ל על העצמות האחרות? הרי יש לחץ גם עליהם בגלל שחלק מהסד עוטף גם את כף הרגל ולא רק את העצמות המדוברות. 4. האם חבישה של כף הרגל כפי שמודגם בסרטון הבא באמת יכול להועיל? http://www.youtube.com/watch?v=1lgR-EENXRM&feature=related 5. כמה זמן לוקח עד שרואים תוצאות? עד שהעצמות מתחילות להתיישר (אם בכלל?) 6. האם פיזיוטרפיה בעצמות הנ"ל יכולה לעזור בשיפור העמדה שלהם? ואם כן - למי בדיוק צריך ללכת? - הרי זה צריך להיות פיזיוטרפיסט שמומחה בכף רגל. אודה לכם מראש על כל תשובותיכם. רונית

רונית שלום הסיבות שעשויות להוביל להלוקס וואלגוס הינן הליכה ממושכת בנעליים צרות או קריסה של מנח כף הרגל (פלטפוס). הבעיות העלולות לנבוע מכך הן אסתטיות או כאבים. במקרה שלך קיים הרושם שהצורך לתיקון הוא אסטתי בלבד. לרוב לא נמליץ על ניתוח לתיקון אסתטי בלבד בשל ההשלכות האפשריות של הגבלה וכאב כתוצאה מהניתוח. הפתרון השמרני לכאבים במידה וקיימים, כולל פיזיותרפיה וחבישות .מדרסים והנעלה מתאימה יתרמו לשמירה על המצב הקיים וימנעו את ההחרפה. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה