בעיות בברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/06/2010 | 16:15 | מאת: עמית

שלום, אני בן 49, לפני כחצי שנה עברתי ניתוח ארטוסקופיה בברך וחתכו לי בליטה של המניסקוס. מאז חזרתי לעשות הליכות מאומצות של כשעה 3-4 פעמים בשבוע. הכל בסדר עם הברך למעט מצב שבו אני מקבל מכה או תנועה סיבובית בחלק הקידמי של כף הרגל שיוצרת מומנט מבפנים החוצה על הברך - ואז זה כואב. מה אפשר לעשות? תודה

עמית שלום, ככל הנראה מדובר באי יציבות מפרקית. כוח המופעל בקרסול גורם לתזוזה של מפרק הברך. הטיפול הנדרש הינו חיזוק שרירים. תרגול וחיזוק ושליטה שרירית שמתבצעת על משטחים לא יציבים לאתגר את השרירים. כך תושג יציבות דינאמית של המפרק. מומלץ לפנות לפיזיותרפיה לטיפול והדרכה לתרגול עצמי. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה