ריצה וכאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/06/2010 | 00:23 | מאת: יעד

שלום! לפני כ-3 חודשים חזרתי לרוץ לאחר זמן רב שלא רצתי (יותר מחצי שנה, אולי 8 חודשים אם אני זוכר נכון). התחלתי כמובן לאט לאט ועליתי בקצב, כך שלאחרונה הגעתי לקצב טוב. אבל - לפני כשבועיים התחילו כאבים בברך שמאל - שבאים ועוברים מדי פעם, גם לאחר שאני חוזר לריצה אחרי יום או יומיים של הפסקה. האם יש דרך (או כדאי) לבדוק אצלכם אם הגורם הוא תנועה לא נכונה? תודה מראש! יעד.

יעד שלום, ברור! המטרה של בדיקת התנועה בהליכה או בריצה הינה תיעוד התנועה של מפרקי הגוף בתלת מימד על מנת לאבחן במידה וקיימת תנועה לא תקינה שגורמת לכאב או עלולה לגרום לנזק מפרק/ שרירי/ גידי. על סמך התוצאות, יתנו המלצות לטיפול, אימון פונקציונאלי, נעליים, מדרסים ושינוי/ תיקון טכניקת הריצה בהתאם לממצאים. חשוב בדיקת תנועת המפרק בשלושת המישורים! מצורף מאמר בנושא של הביומכאניקה של הברך: http://www.doctors.co.il/ar/9854/פציעות+ספורט+בברכיים בברכה, סאם www.imacs.co.il

23/06/2010 | 17:58 | מאת: יעד

אקרא את המאמר יותר מאוחר היום

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה