כף הרגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

06/08/2007 | 23:01 | מאת: גיא

בהליכה מהירה, אני מרגיש שאני דוחף רק עם רגל אחת, ואילו ברגל השניה משום מה איני מצליח להגיע לדחיפה, והיא במשך כל הזמן נמצאת בפרונצית יתר, ואני נאבק להשאיר אותה ישרה ויציבה, ולמרות זאת עם רגל זאת, אני מצליח לעשות צעד נשלט, לעומת הרגל הדוחפת שלמרות שהדחיפה בה די חזקה, אני לא מסוגל לבצע בה צעד יזום, אלא צעד אוט' , שנובע בגלל הדחיפה החזקה ברגל זאת. ובכן,לכל רגל יש בעיה אחרת. איך אפשר להתגבר על בעיה זאת? תודה גיא

גיא שלום, יש לבדוק ולמדוד את סטית ההליכה על מנת לאבחן את מקור הבעיה ולהמליץ על טיפול. אחת האפשריות (במידה ואתה בריא ללא טראומה משמעותית בעבר) היא הבדל באורך רגליים (כאשר רגל שמאל ארוכה מרגל ימין למשל). הסבר המנגנון מורכב, לכן לא אוכל לפרט אותו בפורום. אך אי אפשר לשלול פגיעה שרירית/ גידית פשוטה שגורמת לבעיה זו. מומלץ לפנות לפיזיותרפיסט עם אופציות אלו כאפשריות אבחון/ טיפול. בהצלחה, סאם

03/12/2007 | 17:30 | מאת: אבי

שלום אני נער בן 17 וחצי, יש לי בעיה של אסימטריה בכפות הרגליים, כף רגל ימין ארוכה מכף רגל שמאל, האורטופד המליץ לשים מדרסים, האמת שזה עוזר אבל נראה לי שצליעה קטנה עדיין נשארה, אני לא בטוח, אני מתלבט אם אני יכול להתגייס לקרבי, האורטופד אומר שאין צליעה, אבל אני בספק.... המצב יותר טוב עם מדרסים אבל עדיין לא מושלם... מה הפתרון הטוב ביותר לאסימטריה בכפות הרגליים, האם זה בעיה נפוצה.. ואיך מתמודדים איתה.... בנוסף איני יודע אם האסימטריה היא רק בכף הרגל או לאורך כל הרגל?????????

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה