רגלי O

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

01/06/2010 | 18:36 | מאת: דן

שלום רב, אני בן 23 ובמהלך השנתיים האחרונות התחלתי לסבול מכאבי המלווים אותי כמעט כל הזמן. מבנה הרגליים שלי הוא של רגלי O, ואני חושש כי עובדה זו מהווה את אחד הגורמים לכאבים. ברצוני לשאול מספר שאלות: - מה הטיפול המומלץ לכאבי ברכיים הנגרמים עקב מבנה של רגלי O? - האם מדרסים יכולים להקל/לפתור את הבעיה? - האם ישנם אנשים בעלי רגלי O ללא בעיות ברכיים? תודה, דן.

דן שלום, ברור שיש אנשים עם מבנה של רגלי 0 ללא כאבים. סביר להניח שבגיל 23 ניתן להשיג הטבה מלאה. מדרס יכול להיות חלק מהטיפול אך זה קשור למבנה כף הרגל. לגבי הטיפול: חיזוק ושליטה שרירית תוך תיקון זווית ה- O לזווית ניטראלית ככל האפשר. מומלץ לבצע אבחון תנועתי ועל פי התוצאות להתחיל לטפל. מעבדת הליכה! מצרף מאמר רלוונטי מאוד לבעיה שלך!!! http://www.doctors.co.il/ar/9854/פציעות+ספורט+בברכיים בברכה, סאם www.imacs.co.il

04/02/2011 | 02:38 | מאת: אורי

שלום לך סאם. רציתי לשאול, איך ניתן לתקן זווית ה-O? - גיל 31 חוץ מהפולשני? כמו כן מה מידת הרווח המינימאלי בין הברכיים אשר מוגדר רגלי O כאשר כפות הרגליים צמודות? והאם התיקון הנ"ל משפר את המראה האסטטי בנוסף לרפואי? תודה.

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה