נעליים פיזיולוגיות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

29/05/2010 | 16:30 | מאת: עידו

שלום רב, ברצוני לשאול האם נעליים פיזיולוגיות (כגון:MBT, stretch walker וכדומה) מתאימות גם לאדם בריא המעוניין בנעליים בריאות ונוחות? או שהן יכולות לגרום לנזק? איזה נעליים מומלצות ביותר מבחינה בריאותית להליכה ועמידה ממושכת? תודה, עידו. תודה

עידו שלום, הנעליים המתאימות ביותר לעמידה והליכה ממושכת הינם נעלי ספורט. חשוב לרכוש את הנעל המתאימה למבנה כף הרגל מכיוון שיש חלוקה רבה של הדגמים בהתאם למבנה כף הרגל (רגל שטוחה, קשת גבוהה, ועוד...). לנעליים עם פיתוח מיוחד כמו MBT יש אינדיקציות ספציפיות שאני ממליץ עליהם. הגוף הבריא ללא פגיעה גם כן יכול ליהנות מהם אך קודם צריך להתנסות בנעל ולהרגיש את השפעתה על מבנה הגוף. לאבחון מדויק יותר ניתן לבצע בדיקת הליכה. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה