רגל נוטה פנימה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/04/2010 | 10:58 | מאת: סיון

שלוםרב, בתי בת שנה ושבעה, התחילה ללכת בגיל שנה ושלושה, קנינו לה נעלי צעד ראשון היא מאוד אהבה ללכת בהן, ואחרי חודשיים קנינו לה שוב נעליים כי המידה כבר היתה קטנה. שמנו לב שהליכתה הפכה קצת לבעייתית הרגליים שלה במיוחד כף הרגל נוטות פנימה, והיא מועדת לפעמים בהליכה. האם יש צורך לפנות לאורטופד או לחכות שהזמן יעשה את שלו?

סיון שלום, בהנחה שההתפתחות שלה תקינה ואין כל בעיה נוספת, לרוב מדובר במבנה גרמי של העצם. במקרה הזה אין אופציות טיפוליות בשלב הזה. במידה ויש גורמים תורמים כמו חולשת שרירים יש לבצע טיפולי פיזיותרפיה. בכל מקרה, חובה מעקב אורטופד ילדים, על מנת לקבוע את מידת הסיבוב הפנימי (מידת הסטיה מהנורמה) ומעקב אחר השינוי במבנה במשך השנים. מידת הסיבוב של העצם משתנה לאורך ההתפתחות והגדילה. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה