החלמה מסימפיזיוליסיס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/03/2010 | 09:35 | מאת: רינת

בוקר טוב, אני בהריון שלישי, שבוע 37 וסובלת מסימפיזיוליסיס חמור כבר כ-4-5 חודשים. רציתי לשאול מהו משך החלמה מסימפיזיוליסיס אחרי הלידה, והאם פיזיותרפיה / עזרים אורטופדיים יכולים לסייע להאיץ את ההחלמה? תודה רבה!

רינת שלום, קודם כל מומלץ להתחיל בפיזיותרפיה בשלב הזה. פיזיותרפיה יכולה להקל משמעותית על הכאב. הטיפול יכלול: תנועתיות עדינה של מפרקי האגן וטיפול ברקמות רכות סביב האגן. בנוסף, יש לבצע מספר תנועות/ תרגילים דרך מפרק הירך להפחית את העומס מהאזור והפחתת הכאבים. לגבי עזרים אורטופדים, יש לבדוק האם תמיכה כמו מכנס ספורט צמוד מאוד, עדיפות מרופד, יפחית את מידת הכאב. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה