איחור בהליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/02/2010 | 13:13 | מאת: רותי

שלום, לאחיינית שלי יש איחור התפתחותי מסיבה לא ידועה. היא בת שנתיים ועשרה חודשים. רציתי לדעת כמה זמן לוקח לילד רגיל לפתח הליכה בשלה ומהי, וכמה זמן לצפות לתת לה בהתחשב במצב. היא החלה ללכת לפני 5 חודשים.

רותי שלום, תבנית הליכה מתחילה להתפתח לקראת גיל שנה. התפתחות הדרגתית של המרכיבים הדרושים. תחילה צעדים עם בסיס רחב, עם תגובות גפיים עליונות לשיווי משקל. ובהמשך הליכה עצמאית עם תגובות שיווי משקל מלאות. אין ספק שלאחיינית שלך איחור התפתחותי. סביר להניח שאיחור זה לא מתבטא אך ורק בהליכה. לכן, יש לפנות לרופא התפתחותי ויחידה להתפתחות הילד, שם תקבלי אם המענה הטוב ביותר! בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה