אקזוסטוזיס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/01/2010 | 08:23 | מאת: טובה

שלום, בת 21, התגלה אצלי אקזוסטוזיס באזור ירך דיסטאלית שמאל ללא חבלה. יש רגישות קטנה במישוש, והיה שטף דם קטן. האורטופד המליץ לי לבצע ניתוח להורדת הגידול. אני רצה באופן קבוע, ורציתי לדעת האם יש איזשהי מניעה מלבצע פעילות גופנית זו עד לביצוע הניתוח. לא כואב לי באזור כשאני הולכת\רצה האם זה יכול להחמיר? תודה מראש

טובה שלום, אין קשר בין אקזוסטוזיס לבין הליכה וריצה. במידה וזה גורם לכאב בגלל מיקום וקרבה למבנים אנטמים אחרים יש להפסיק. חשוב להתיעץ עם הרופא המטפל! אקסוסטוזיס הינו גידול עצם שפיר עם סיכויים מינימליים לשינוי ממאיר. לרוב גידול זה אינו חוזר לאחר הוצאה. הניתוח מומלץ במידה וזה גורם לכאב, גורם לגירוי גידי או עצבי (תלוי במיקום) או ממשיך לגדול. למרות כל מה שכתבתי, יש להתיעץ עם הרופא שלך לגבי פעילות ספורטיבית (תלוי במיקום והסכנה שיגרום לנזק משני או כאב). אפשר לקבל חוות דעת שניה לגבי הצורך בניתוח. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה