כאבי רגליים- דחוף!

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/12/2009 | 08:11 | מאת: מאיה

כל פעם שאני רצה או קופצת השוקיים (בין הברכיים לקרסוליים) הקדמיות (מגיע מהעצמות) כואבות לי ממש!! מימה זה נובע? זה הרי עצם ולא שריר.. תודה רבה

מאיה שלום, זה תלוי בכמה את רצה או קופצת עד שהכאב מופיע וכמה זמן נשאר. הכאב בקדמת שוק יכול להיות ממקור גרמי (עצם) כתוצאה משבר מאמץ או ממקור שרירי (shin splints), כתואצה מעומס יתר של קבוצת השרירים שמחוברים לעצם השוק. טיפול: 1. בדיקת מנח ונתנועה כף הרגל. 2. התאמת נעליים. 3. התאמת מדרסים. 4. תרגול לשיפור את טכניקה הריצה. מאמר בנושא ניתוח ריצה: http://www.doctors.co.il/ar/8209/חשיבות+השוויון+באורך+הרגליים בברכה, סאם www.imacs.co.il

17/12/2009 | 18:18 | מאת: מאיה

קודם תודה על ההתייחסות! האמת שהכאב מתחיל מיד עם עשיית הפעילות הפיזית ומסתיים מיד כשאני מפסיקה לרוץ/ לקפוץ.. מה שכן אני יודעת שיש לי פלטפוס קל ואני אף פעם לא עשיתי מדרסים.. אתה חושב שזה אולי קשור לזה? אציין גם שאני בריאה באופן כללי ולא סובלת מבעיות חריגות תודה לאל:) אשמח לתשובה תודה רבה וחנוכה שמח!

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה